נתח חקלאים כבר טעמתם? סלט קיסר משובח ורוטב קיסר קלאסי
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1091.2 קק״ל 4364.7 קק״לפחמימות 11.9 גרם 47.5 גרםשומן 103.8 גרם 415.3 גרםנתרן 763.7 מ״ג 3054.8 מ״גחלבון 9.0 גרם 35.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.3 גרםשומן רווי 21.5 גרם 85.8 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 294.0 מ״גסידן 108.2 מ״ג 433.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 173.6 מ״ג 694.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות1091
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1091.2 קק״ל 4364.7 קק״לפחמימות 11.9 גרם 47.5 גרםשומן 103.8 גרם 415.3 גרםנתרן 763.7 מ״ג 3054.8 מ״גחלבון 9.0 גרם 35.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.3 גרםשומן רווי 21.5 גרם 85.8 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 294.0 מ״גסידן 108.2 מ״ג 433.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 173.6 מ״ג 694.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
בהמשך לסולידריות לבעלי המסעדות, שפרנסתם הולכת ונשמטת מתחת לרגליהם, אנסה להביא לכם מנה קלאסית הנמצאת כמעט בכל מסעדה שכולנו מאוד אוהבים: סלט קיסר!
הסלט הזה פשוט, בלי יותר מידי תחכום אבל מלא בטעמים, פשוט מנה מנצחת.
מעטים יודעים שהשם לסלט הכל-כך מפורסם הזה, מקורו בכלל בשמו של טבח בשם “סיזר” (ולא קשור לסיפור שקיסר כלשהו אהב את המנה) סיזר, המציא את המנה בעישון לילה באיזה מסעדה במקסיקו כאשר חבורת שחקנים מפורסמת הגיעו אליו וביקשו לאכול.
סיזר שלא רצה לאכזב אותם ולהגיד להם שהמטבח כבר סגור, הכין צ’יק-צ’ק רוטב ממה שהיה לו באותו רגע, כמה לבבות של חסה, קרוטונים פרמזן והשאר היסטוריה.
מכאן גם לבבות החסה קיבלו את השם שלהם, לבבות קיסר, שהם בעצם לבה של החסה הרומית (ערבית) רגילה.
זה הזמן להציג את “נתח החקלאים” שלנו. מה זה נתח חקלאים? בדומה ל-“נתח קצבים” שהאגדה מספרת שהיה כל כך טעים ואיכותי שהקצבים היו משאירים אותו לעצמם ולא מוכרים אותו ללקוחות. אז ככה רק אצלנו, החקלאים.
מדובר במיני-מיני לבבות חסה מיוחדת שלנו (ששמה נשמר במערכת מטעמי סודיות) הנארזת במיוחד עבורכם וזכתה לכינוי “נתח חקלאים” כי בהתחלה היינו מחלקים אותה רק ביננו!
מה כל כך שונה ומיוחד בה אתם שואלים את עצמכם?
היא גדלה בתעלות מים, באוויר מנותק מהקרקע ,מה שנקרא גידול הידרופוני, בחממות סגורות ונקיות, מה שמקנה לה את הטעם המתקתק והפריכות הבלתי מוסברת. בלי חול, אדמה ושאר חולירע ובעיקר לא דורשת יותר מידי התעסקות.
בניגוד לסלט קיסר הקלאסי שבו קוצצים גס את העלים ובכך פוגעים בויטמינים שלהם, את הלבבות שלנו מגישים שלמים או שלמים למחצה.
במתכון אני מסביר שלב אחרי שלב את הכנת הרוטב, הקרוטונים והסלט עצמו. אומנם ניתן לקנות כל דבר בנפרד מוכן (קרוטונים ורוטב), אבל אין כמו טעם של “תוצרת בית”! אז תיהנו ממתכון קליל וטעים ליום קיץ חם ונעים במזגן.
לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 1091 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
רוטב קיסר
-
1 צנצנת מיונזהלמנס
-
3 שיני שום
-
1/4 כוס שמן זית
-
4 פילה אנשובי
-
100 גרם גבינת פקורינומגוררת, או פרמז'ן, ועוד קצת לקישוט מלמעלה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון שמים את המיונז, השום, השמן זית והאנשובי ומתחילים לטחון.
- מוסיפים מעט מים קרים, בעדינות שלא יהיה דליל מידי, כשהרוטב מתאחד ונהייה חלק, מוסיפים את הפיקורינו ומפעילים למספר שניות נוספות.
- טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
- מכינים קרוטונים: לוקחים לחם (עדיף מהמקפיא, זה יקל עליכם לחתוך לקוביות קטנות). חותכים לקוביות קטנות או בגודל אחר שאוהבים.
- שמים את קוביות הלחם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, בוזקים מעט שמן זית ומלח ומכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה עד שהקרוטונים משחימים ומצננים.
- את הנתח חקלאים חוצים ל-4 לאורך, ושמים בקערה. שופכים את הרוטב, בנדיבות, וחצי מכמות הקרוטונים ומערבבים היטב.
- שופכים את יתרת הקרוטונים למעלה, עליהם עוד מהרוטב ופיקורינו מגורדת.
- מגישים ומערבבים היטב שוב בסמוך להגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון שמים את המיונז, השום, השמן זית והאנשובי ומתחילים לטחון.
- מוסיפים מעט מים קרים, בעדינות שלא יהיה דליל מידי, כשהרוטב מתאחד ונהייה חלק, מוסיפים את הפיקורינו ומפעילים למספר שניות נוספות.
- טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
- מכינים קרוטונים: לוקחים לחם (עדיף מהמקפיא, זה יקל עליכם לחתוך לקוביות קטנות). חותכים לקוביות קטנות או בגודל אחר שאוהבים.
- שמים את קוביות הלחם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, בוזקים מעט שמן זית ומלח ומכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה עד שהקרוטונים משחימים ומצננים.
- את הנתח חקלאים חוצים ל-4 לאורך, ושמים בקערה. שופכים את הרוטב, בנדיבות, וחצי מכמות הקרוטונים ומערבבים היטב.
- שופכים את יתרת הקרוטונים למעלה, עליהם עוד מהרוטב ופיקורינו מגורדת.
- מגישים ומערבבים היטב שוב בסמוך להגשה.