נתח חקלאים כבר טעמתם? סלט קיסר משובח ורוטב קיסר קלאסי

פלג בכור במתכון לאחד הסלטים האהובים והמוכרים - הקיסר! מיני לבבות חסה ("נתח החלקאים") איכותיים ופריכים, קרוטונים בהכנה ביתית, ברוטב קיסר קלאסי ופרמז'ן מגוררת
פלג בכור במתכון לאחד הסלטים האהובים והמוכרים - הקיסר! מיני לבבות חסה ("נתח החלקאים") איכותיים ופריכים, קרוטונים בהכנה ביתית, ברוטב קיסר קלאסי ופרמז'ן מגוררת
  • פלג בכור
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    1091
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1091.2 קק״ל 4364.7 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 47.5 גרם
    שומן 103.8 גרם 415.3 גרם
    נתרן 763.7 מ״ג 3054.8 מ״ג
    חלבון 9.0 גרם 35.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.3 גרם
    שומן רווי 21.5 גרם 85.8 גרם
    כולסטרול 73.5 מ״ג 294.0 מ״ג
    סידן 108.2 מ״ג 433.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 173.6 מ״ג 694.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    1091
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1091.2 קק״ל 4364.7 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 47.5 גרם
    שומן 103.8 גרם 415.3 גרם
    נתרן 763.7 מ״ג 3054.8 מ״ג
    חלבון 9.0 גרם 35.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.3 גרם
    שומן רווי 21.5 גרם 85.8 גרם
    כולסטרול 73.5 מ״ג 294.0 מ״ג
    סידן 108.2 מ״ג 433.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 173.6 מ״ג 694.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור

בהמשך לסולידריות לבעלי המסעדות, שפרנסתם הולכת ונשמטת מתחת לרגליהם, אנסה להביא לכם מנה קלאסית הנמצאת כמעט בכל מסעדה שכולנו מאוד אוהבים: סלט קיסר!

הסלט הזה פשוט, בלי יותר מידי תחכום אבל מלא בטעמים, פשוט מנה מנצחת.

מעטים יודעים שהשם לסלט הכל-כך מפורסם הזה, מקורו בכלל בשמו של טבח בשם “סיזר” (ולא קשור לסיפור שקיסר כלשהו אהב את המנה)  סיזר, המציא את המנה בעישון לילה באיזה מסעדה במקסיקו כאשר חבורת שחקנים מפורסמת הגיעו אליו וביקשו לאכול.

סיזר שלא רצה לאכזב אותם ולהגיד להם שהמטבח כבר סגור, הכין צ’יק-צ’ק רוטב ממה שהיה לו באותו רגע, כמה לבבות של חסה, קרוטונים פרמזן והשאר היסטוריה.

מכאן גם לבבות החסה קיבלו את השם שלהם, לבבות קיסר, שהם בעצם לבה של החסה הרומית (ערבית) רגילה.

זה הזמן להציג את “נתח החקלאים” שלנו. מה זה נתח חקלאים? בדומה ל-“נתח קצבים” שהאגדה מספרת שהיה כל כך טעים ואיכותי שהקצבים היו משאירים אותו לעצמם ולא מוכרים אותו ללקוחות. אז ככה רק אצלנו, החקלאים.

מדובר במיני-מיני לבבות חסה מיוחדת שלנו (ששמה נשמר במערכת מטעמי סודיות) הנארזת במיוחד עבורכם וזכתה  לכינוי “נתח חקלאים” כי בהתחלה היינו מחלקים אותה רק ביננו!

מה כל כך שונה ומיוחד בה אתם שואלים את עצמכם?

היא גדלה בתעלות מים, באוויר מנותק מהקרקע ,מה שנקרא גידול הידרופוני, בחממות סגורות ונקיות, מה שמקנה לה את הטעם המתקתק והפריכות הבלתי מוסברת. בלי חול, אדמה ושאר חולירע ובעיקר לא דורשת יותר מידי התעסקות.

בניגוד לסלט קיסר הקלאסי שבו קוצצים גס את העלים ובכך פוגעים בויטמינים שלהם, את הלבבות שלנו מגישים שלמים או שלמים למחצה.

במתכון אני מסביר שלב אחרי שלב את הכנת הרוטב, הקרוטונים והסלט עצמו. אומנם ניתן לקנות כל דבר בנפרד מוכן (קרוטונים ורוטב), אבל אין כמו טעם של “תוצרת בית”! אז תיהנו ממתכון קליל וטעים ליום קיץ חם ונעים במזגן.

לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב קיסר


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: במעבד מזון שמים את המיונז, השום, השמן זית והאנשובי ומתחילים לטחון.
  2. מוסיפים מעט מים קרים, בעדינות שלא יהיה דליל מידי, כשהרוטב מתאחד ונהייה חלק, מוסיפים את הפיקורינו ומפעילים למספר שניות נוספות.
  3. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
  4. מכינים קרוטונים: לוקחים לחם (עדיף מהמקפיא, זה יקל עליכם לחתוך לקוביות קטנות). חותכים לקוביות קטנות או בגודל אחר שאוהבים.

    סלט קיסר חותכים את הלחם לקוביות בגודל שאוהבים. צילום: פלג בכור
    חותכים את הלחם לקוביות בגודל שאוהבים. צילום: פלג בכור

  5. שמים את קוביות הלחם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, בוזקים מעט שמן זית ומלח ומכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה עד שהקרוטונים משחימים ומצננים.
  6. את הנתח חקלאים חוצים ל-4 לאורך, ושמים בקערה. שופכים את הרוטב, בנדיבות, וחצי מכמות הקרוטונים ומערבבים היטב.

    חוצים את הנתח חקלאים ל-4 לאורך. צילום: פלג בכור
    חוצים את הנתח חקלאים ל-4 לאורך. צילום: פלג בכור

  7. שופכים את יתרת הקרוטונים למעלה, עליהם עוד מהרוטב ופיקורינו מגורדת.
  8. מגישים ומערבבים היטב שוב בסמוך להגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נתח חקלאים כבר טעמתם? סלט קיסר משובח ורוטב קיסר קלאסי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות