מתכון להכנת סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 875.8 קק״ל 17515.3 קק״לפחמימות 34.4 גרם 687.4 גרםשומן 79.1 גרם 1582.8 גרםנתרן 46.3 מ״ג 925.3 מ״גחלבון 3.7 גרם 74.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.0 גרםשומן רווי 7.3 גרם 146.2 גרםכולסטרול 37.9 מ״ג 758.1 מ״גסידן 12.4 מ״ג 248.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 58.8 מ״ג 1176.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות876
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 875.8 קק״ל 17515.3 קק״לפחמימות 34.4 גרם 687.4 גרםשומן 79.1 גרם 1582.8 גרםנתרן 46.3 מ״ג 925.3 מ״גחלבון 3.7 גרם 74.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.0 גרםשומן רווי 7.3 גרם 146.2 גרםכולסטרול 37.9 מ״ג 758.1 מ״גסידן 12.4 מ״ג 248.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 58.8 מ״ג 1176.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״גסגור
זוכרים פעם, שקרטון סופגניות בחנות הספיק לחג שלם? זוכרים שלסופגנייה היה טעם של בית? כי באמת הכינו אותה בבית, כי סופגנייה הייתה פשוט סופגנייה טעימה ולא יצירת אמנות שעלתה הון. אז יש לנו מתכון לסופגניות שהוא בדיוק כזה.
מתחשק לכם לאכול סופגניות עם טעם נוסטלגי? זה מתכון לסופגניות רכות, עם ריבת תות, אבקת סוכר, ריח של סופגנייה אמיתית, חמות וכמובן שמנות. אומרים שהכי פשוט הכי טעים, הרבה פעמים זה באמת נכון. זה מתכון לסופגניות אמיתיות, שמכינים עם כל הלב והתוצאה בהתאם. כל הבית מתמלא בריח משגע, כולם יוצאים מהחדרים כדי לזלול – ואוכלים אותן לאט, לאט כדי שלא יגמרו.
הן אומנם דורשות קצת עבודה, המטבח שלכם יהיה קצת מקומח ולמלוכלך בסיום ההכנה, אבל זה יהיה שווה כל רגע. בסיום ההכנה יהיו לכם את הסופגניות הכי שוות שיש ובחג הזה כנראה תצליחו לחסוך קצת כסף… וזה כבר נס אמיתי.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 876 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק הסופגניות
-
40 גרם שמרים טריים
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות חלב פושר
-
4 כוסות קמח לבן
-
4 חלמונים M
-
2 כפות גדושות חמאה
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
2 כפות ברנדי
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
לטיגון:
-
1 1/2 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- שמים את השמרים הטריים בכוס. מוסיפים כף אחת של סוכר ומהכמות הכללית ומכסים בחצי כוס חלב פושר (מהכמות הכללית). משהים לתסיסה בערך 10 דקות.
- מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים התוססים ואת יתר מרכיבי הבצק. לשים במיקסר עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם עדיין דביק מוסיפים טיפונת קמח, אם הבצק פירורי מוסיפים טיפונת חלב. ממשיכים לעבד 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
- מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
- קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג. מסדרים את הסופגניות במרווחים על תבנית מצופה בנייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד משומן להתפחה עד להכפלת הנפח.
- טיגון הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן למגש מצופה בנייר סופג מזריקים לכל סופגניה ריבה, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
אופן הכנה
- שמים את השמרים הטריים בכוס. מוסיפים כף אחת של סוכר ומהכמות הכללית ומכסים בחצי כוס חלב פושר (מהכמות הכללית). משהים לתסיסה בערך 10 דקות.
- מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים התוססים ואת יתר מרכיבי הבצק. לשים במיקסר עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם עדיין דביק מוסיפים טיפונת קמח, אם הבצק פירורי מוסיפים טיפונת חלב. ממשיכים לעבד 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
- מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
- קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג. מסדרים את הסופגניות במרווחים על תבנית מצופה בנייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד משומן להתפחה עד להכפלת הנפח.
- טיגון הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן למגש מצופה בנייר סופג מזריקים לכל סופגניה ריבה, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
תגובות (22)
וואי איך עושים את זה בלי שתצא איזה פשלה?
עוקבים אחרי כל השלבים במדויק, למה שתהיה פאשלה?
הברנדי חשוב או שאפשר משהו אחר?
הברנדי מוסיף, אבל אם אין אפשר לוותר.
אפשר לשים מים במקום החלב?
אפשר להחליף את החלב במים, אם כי החלב מוסיף המון לטעם העשיר והרכות של הסופגניות.