מתכון להכנת סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

פעם, לפני שהרשתות הגדולות ניכסו לעצמן את חג החנוכה, כל אמא וסבתא היו מטגנות סופגניות שמרים בטעם בלתי נשכח. קבלו מתכון משפחתי של סופגניות חנוכה בן 5 דורות!
פעם, לפני שהרשתות הגדולות ניכסו לעצמן את חג החנוכה, כל אמא וסבתא היו מטגנות סופגניות שמרים בטעם בלתי נשכח. קבלו מתכון משפחתי של סופגניות חנוכה בן 5 דורות!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
64 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    876
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 875.8 קק״ל 17515.3 קק״ל
    פחמימות 34.4 גרם 687.4 גרם
    שומן 79.1 גרם 1582.8 גרם
    נתרן 46.3 מ״ג 925.3 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 74.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.0 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 146.2 גרם
    כולסטרול 37.9 מ״ג 758.1 מ״ג
    סידן 12.4 מ״ג 248.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 58.8 מ״ג 1176.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    876
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 875.8 קק״ל 17515.3 קק״ל
    פחמימות 34.4 גרם 687.4 גרם
    שומן 79.1 גרם 1582.8 גרם
    נתרן 46.3 מ״ג 925.3 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 74.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.0 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 146.2 גרם
    כולסטרול 37.9 מ״ג 758.1 מ״ג
    סידן 12.4 מ״ג 248.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 58.8 מ״ג 1176.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור

זוכרים פעם, שקרטון סופגניות בחנות הספיק לחג שלם? זוכרים שלסופגנייה היה טעם של בית? כי באמת הכינו אותה בבית, כי סופגנייה הייתה פשוט סופגנייה טעימה ולא יצירת אמנות שעלתה הון. אז יש לנו מתכון לסופגניות שהוא בדיוק כזה.

מתחשק לכם לאכול סופגניות עם טעם נוסטלגי? זה מתכון לסופגניות רכות, עם ריבת תות, אבקת סוכר, ריח של סופגנייה אמיתית, חמות וכמובן שמנות. אומרים שהכי פשוט הכי טעים, הרבה פעמים זה באמת נכון. זה מתכון לסופגניות אמיתיות, שמכינים עם כל הלב והתוצאה בהתאם. כל הבית מתמלא בריח משגע, כולם יוצאים מהחדרים כדי לזלול – ואוכלים אותן לאט, לאט כדי שלא יגמרו.

הן אומנם דורשות קצת עבודה, המטבח שלכם יהיה קצת מקומח ולמלוכלך בסיום ההכנה, אבל זה יהיה שווה כל רגע. בסיום ההכנה יהיו לכם את הסופגניות הכי שוות שיש ובחג הזה כנראה תצליחו לחסוך קצת כסף… וזה כבר נס אמיתי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
נעמה פלד
X

64 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבצק הסופגניות

לטיגון:

לציפוי ולמילוי:


אופן הכנה

  1. שמים את השמרים הטריים בכוס. מוסיפים כף אחת של סוכר ומהכמות הכללית ומכסים בחצי כוס חלב פושר (מהכמות הכללית). משהים לתסיסה בערך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים התוססים ואת יתר מרכיבי הבצק. לשים במיקסר עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם עדיין דביק מוסיפים טיפונת קמח, אם הבצק פירורי מוסיפים טיפונת חלב. ממשיכים לעבד 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
  4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי 2 ס”מ.
    הכנת סופגניות
  5. קורצים עיגולי בצק צפופים בעזרת כוס או רינג. מסדרים את הסופגניות במרווחים  על תבנית מצופה בנייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד משומן להתפחה עד להכפלת הנפח.
  6. טיגון הסופגניות: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
  7. מוציאים את הסופגניות מהשמן למגש מצופה בנייר סופג מזריקים לכל סופגניה ריבה, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון להכנת סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מיכל מיכל

    סופגניות מעולות עסיסיות וטעימות ! תודה רבה

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    עדן בן

    וואי איך עושים את זה בלי שתצא איזה פשלה?

      Avatar
      מערכת Foody

      עוקבים אחרי כל השלבים במדויק, למה שתהיה פאשלה?

    Avatar
    תמר קראוס

    הברנדי חשוב או שאפשר משהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      הברנדי מוסיף, אבל אם אין אפשר לוותר.

    Avatar
    תמר קראוס

    אפשר לשים מים במקום החלב?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף את החלב במים, אם כי החלב מוסיף המון לטעם העשיר והרכות של הסופגניות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות