סופגניות חלה מטריפות בציפוי סוכר וקינמון
הטרנד ששובר את הרשת – סופגניות בצורה של חלה שלגמרי עושות לנו חשק לחגוג את חג החנוכה. עכשיו תורכם לנסות את הסופגניות היפות האלו
הטרנד ששובר את הרשת – סופגניות בצורה של חלה שלגמרי עושות לנו חשק לחגוג את חג החנוכה. עכשיו תורכם לנסות את הסופגניות היפות האלו
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 194.7 קק״ל 2336.7 קק״לפחמימות 40.6 גרם 487.0 גרםשומן 1.3 גרם 15.8 גרםנתרן 143.3 מ״ג 1720.1 מ״גחלבון 5.0 גרם 59.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.5 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 21.6 מ״גסידן 25.4 מ״ג 304.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 63.9 מ״ג 766.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות195
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 194.7 קק״ל 2336.7 קק״לפחמימות 40.6 גרם 487.0 גרםשומן 1.3 גרם 15.8 גרםנתרן 143.3 מ״ג 1720.1 מ״גחלבון 5.0 גרם 59.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.5 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 21.6 מ״גסידן 25.4 מ״ג 304.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 63.9 מ״ג 766.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 195 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
תערובת סוכר וקינמון
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
2 כפיות קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מפזרים בקערה את השמרים היבשים על החלב החם. מערבבים ושמים בצד ל-5 דקות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר ומלח. תוך כדי ערבול מוסיפים חמאה, ביצים ואת החלב עם השמרים ששמנו בצד. מערבלים במשך 3 דקות עד לקבלת בצק דביק יחסית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד רחב - סנו סושי ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
- לאחר ההתפחה הראשונה מוציאים את האוויר של הבצק, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
- מעצבים את הבצק: מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים בגודלם.
- מקמחים את משטח העבודה ופותחים בעזרת מערוך כל כדור לרצועה ארוכה, בערך 25 ס”מ.
- בעזרת כפות הידיים מגלגלים את הרצועה על המשטח, מקפלים אותה לחצי ומסובבים 4 פעמים לצורת בורג. סוגרים היטב את החיבור כדי שלא יפתח בטיגון.
- חותכים נייר אפיה טבעי - סנו סושי ל-4 מרובעים שווים. מניחים כל סופגניית חלה על גבי מרובע נייר האפייה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב לטמפרטורה של 160 מעלות.
- כשהשמן מגיע לטמפרטורה הנכונה מרימים בזהירות כל סופגניית חלה ביחד עם נייר האפייה ומניחים אותה בשמן החם.
- מטגנים כ-5 דקות, שולפים בזהירות את נייר האפייה, הופכים את סופגניית החלה ומטגנים כ-2 דקות נוספות עד להזהבה.
- מכינים בקערה תערובת של סוכר וקינמון וטובלים כל סופגניית חלה כשהיא חמה בתערובת.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מפזרים בקערה את השמרים היבשים על החלב החם. מערבבים ושמים בצד ל-5 דקות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר ומלח. תוך כדי ערבול מוסיפים חמאה, ביצים ואת החלב עם השמרים ששמנו בצד. מערבלים במשך 3 דקות עד לקבלת בצק דביק יחסית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד רחב - סנו סושי ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
- לאחר ההתפחה הראשונה מוציאים את האוויר של הבצק, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה.
- מעצבים את הבצק: מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים בגודלם.
- מקמחים את משטח העבודה ופותחים בעזרת מערוך כל כדור לרצועה ארוכה, בערך 25 ס”מ.
- בעזרת כפות הידיים מגלגלים את הרצועה על המשטח, מקפלים אותה לחצי ומסובבים 4 פעמים לצורת בורג. סוגרים היטב את החיבור כדי שלא יפתח בטיגון.
- חותכים נייר אפיה טבעי - סנו סושי ל-4 מרובעים שווים. מניחים כל סופגניית חלה על גבי מרובע נייר האפייה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב לטמפרטורה של 160 מעלות.
- כשהשמן מגיע לטמפרטורה הנכונה מרימים בזהירות כל סופגניית חלה ביחד עם נייר האפייה ומניחים אותה בשמן החם.
- מטגנים כ-5 דקות, שולפים בזהירות את נייר האפייה, הופכים את סופגניית החלה ומטגנים כ-2 דקות נוספות עד להזהבה.
- מכינים בקערה תערובת של סוכר וקינמון וטובלים כל סופגניית חלה כשהיא חמה בתערובת.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן