סטיפאדו – תבשיל צלי בקר ביין ובצלים
מתכון לתבשיל חורף מושלם - סטיפאדו, הגרסה היוונית לתבשיל צלי בקר ביין אדום ובצלים, ברוטב עגבניות עשיר בבישול ארוך. או במילים אחרות מתכון מחמם לב ובטן לחורף קר
מתכון לתבשיל חורף מושלם - סטיפאדו, הגרסה היוונית לתבשיל צלי בקר ביין אדום ובצלים, ברוטב עגבניות עשיר בבישול ארוך. או במילים אחרות מתכון מחמם לב ובטן לחורף קר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 913.3 קק״ל 5479.9 קק״לפחמימות 39.5 גרם 236.8 גרםשומן 24.1 גרם 144.7 גרםנתרן 1295.9 מ״ג 7775.6 מ״גחלבון 83.9 גרם 503.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 20.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 8.0 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 61.1 מ״ג 366.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 638.6 מ״ג 3831.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות913
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 913.3 קק״ל 5479.9 קק״לפחמימות 39.5 גרם 236.8 גרםשומן 24.1 גרם 144.7 גרםנתרן 1295.9 מ״ג 7775.6 מ״גחלבון 83.9 גרם 503.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 20.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 8.0 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 61.1 מ״ג 366.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 638.6 מ״ג 3831.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״גסגור
סטיפאדו הוא צלי בקר עם בצלים ויין שמגיע אלינו מהמטבח היווני. מדובר במתכון קלאסי יחסית של צלי בקר, מלא בטעמים עשירים של רוטב עגבניות ומתחיל את דרכו בבישול קצת כמרק ולא כתבשיל. אחרי בישול ארוך בתנור, תקבלו צלי בקר עם טעמים עמוקים של יין ובצל, שהוא מנת נחמה נפלאה בעיקר לחורף, אבל בתכלס מתאימה לכל עונה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 913 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר צלי מס’ 5בשר בקר טרי (צלי כתף או שריר) חתוך לקוביות בגודל 3 ס״מ
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
4 כפות שמן זית
-
18 בצלים קטניםקלופים, אפשר גם שאלוט
-
1 כוס יין אדום יבש
-
3 כוסות ציר עוף
-
2 כפות רסק עגבניות
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 עלי עלי דפנה
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
1 כף דבש
-
1 כפית אורגנו טרי
-
1 קורט קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים צלי בקר: מצפים את קוביות הבקר בשכבה דקה של קמח מתובל במלח ופלפל. מנערים היטב עודפים במסננת.
- בכיריים בפונקציית צריבה מחממים סיר רחב וגדול (קדירה) עם שמן זית, מטגנים את קוביות הבשר, 3-4 דקות מכל צד עד שהבשר מזהיב יפה. מוציאים בכף מחוררת מהסיר ושומרים בכלי אחר להמשך.
- מוסיפים לקדירה את הבצלים ומטגנים 6-5 דקות עד להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בכלי נפרד מהבשר.
- מכינים את הרוטב: לסיר שבו טוגנו הבשר והבצלים, יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ובעזרת כף עץ מורידים את משקעי הטיגון ומצמצמים מעט את היין לאידוי האלכוהול. מוסיפים לסיר את המרק, ואת יתר חומרי התיבול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים, מכסים ומבשלים שעה וחצי לריכוך.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות בטכנולוגיית בישול קדירה.
- מוסיפים לסיר את הבצלים המטוגנים ששמרנו, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים את ריכוך הבשר למשך שעה וחצי נוספות או עד שהבשר רך מאוד.
אופן הכנה
- מכינים צלי בקר: מצפים את קוביות הבקר בשכבה דקה של קמח מתובל במלח ופלפל. מנערים היטב עודפים במסננת.
- בכיריים בפונקציית צריבה מחממים סיר רחב וגדול (קדירה) עם שמן זית, מטגנים את קוביות הבשר, 3-4 דקות מכל צד עד שהבשר מזהיב יפה. מוציאים בכף מחוררת מהסיר ושומרים בכלי אחר להמשך.
- מוסיפים לקדירה את הבצלים ומטגנים 6-5 דקות עד להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בכלי נפרד מהבשר.
- מכינים את הרוטב: לסיר שבו טוגנו הבשר והבצלים, יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ובעזרת כף עץ מורידים את משקעי הטיגון ומצמצמים מעט את היין לאידוי האלכוהול. מוסיפים לסיר את המרק, ואת יתר חומרי התיבול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים, מכסים ומבשלים שעה וחצי לריכוך.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות בטכנולוגיית בישול קדירה.
- מוסיפים לסיר את הבצלים המטוגנים ששמרנו, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים את ריכוך הבשר למשך שעה וחצי נוספות או עד שהבשר רך מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
לא צריך לבשל את הבשר לפני?
היי הילה, לא מבשלים את הבשר בהתחלה, אלא צורבים אותו קלות (ראי סעיפים 1-2 באופן ההכנה) בטרם הכנסתו לתבשיל