סיר דגים לשבת שלא שוחים בשמן – איזה כייף!
- אופירה מור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1080.5 קק״ל 1080.5 קק״לפחמימות 41.2 גרם 41.2 גרםשומן 16.6 גרם 16.6 גרםנתרן 569.7 מ״ג 569.7 מ״גחלבון 178.7 גרם 178.7 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרםשומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרםכולסטרול 301.0 מ״ג 301.0 מ״גסידן 456.3 מ״ג 456.3 מ״גברזל 271.9 מ״ג 271.9 מ״גאשלגן 4655.1 מ״ג 4655.1 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות1081
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1080.5 קק״ל 1080.5 קק״לפחמימות 41.2 גרם 41.2 גרםשומן 16.6 גרם 16.6 גרםנתרן 569.7 מ״ג 569.7 מ״גחלבון 178.7 גרם 178.7 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 15.2 גרםשומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרםכולסטרול 301.0 מ״ג 301.0 מ״גסידן 456.3 מ״ג 456.3 מ״גברזל 271.9 מ״ג 271.9 מ״גאשלגן 4655.1 מ״ג 4655.1 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
יש שיגידו שאני חושבת מחוץ לקופסא, יש שיטענו שאני מחפשת קיצורים ולחלק אני נראית כ״פורצת דרך. אבל בינינו, אין פה כללים. הראש שלי נטול גבולות והגדרות.
את המתכונים שאכתוב לכם החודש אני מכינה כדרך קבע בבית. הם פשוטים, ללא שלבים מורכבים וכולם תמיד מבקשים תוספת.
את הדגים האלה למדתי להכין מעליזה. עליזה היא סבתא של הבת היחידה שלי.
גרתי לידה שנתיים וחצי והריחות שספגתי שם עוד עולים לי מפעם לפעם.
עליזה בישלה את המאכלים האותנטיים אבל כמה שיותר בריא, הפחיתה שמן כמה שניתן, הוסיפה דגנים בריאים תמיד ונתנה המון דגש על איזונים.
הרעיון במתכון הזה שהדג (במקרה הזה השתמשתי בדג אמנון) מקבל את הטעמים של עשבי התיבול והירקות ולכן שמים ממש מעט מהתבלינים היבשים.
להלן מתכון מבוקש לסיר דגים לשבת שלא שוחה בשמן
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 1081 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 פילה דגי אמנון
-
מעט
-
לפי הטעם
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית כמון טחוןאו לפי הטעם
-
1/4 כפית ראס אל חנות
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 גזר בינוניפרוס דק
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות
-
1 עגבניות חתוכות לקוביות בינונית
-
1/2 ראש שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניבמידה ורוצים חריפות
-
לפי הטעם
-
1 צרור כוסברהקצוץ
-
1 צרור פטרוזיליהקצוץ
-
1 חופן שמירלא חובה
אופן הכנה
- מוזגים מעט שמן לסיר רחב, מוספים את הפלפל השחור, הכורכום, הכמון והראש אל חנות לטיגון קצר.
- מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שקיפות. מוסיפים את שאר הירקות ואחרי בישול קצר מוסיפים את השום. מתבלים במלח ומערבבים.
- אחרי 3-4 דקות מוסיפים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה, בודקים שיש נוזלים בסיר וממשיכים לבשל את הכל יחד על אש נמוכה כ10-15 דקות (הירקות ימשיכו להגיר נוזלים- זה הרוטב בעצם) במידה וחסרים נוזלים ניתן להוסיף חצי כוס עד כוס מים רותחים ולבשל עוד כ-3-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הדגים מתחת לירקות, מרימים עם כף גדולה את הירקות מהסיר, מניחים דג ומחזירים את הירקות מעליו. חוזרים על הפעולה עם שאר נתחי הדג. אין צורך לערבב.
- ממשיכים בבישול על אש גבוהה עד לרתיחה 7-10 דקות בערך (אפשר לנער קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה היטב את נתחי הדג). מגישים מיד (או שניתן לשמור בקירור ולחמם לפני ההגשה על אש נמוכה עד לרתיחה עדינה). בתאבון.
אופן הכנה
- מוזגים מעט שמן לסיר רחב, מוספים את הפלפל השחור, הכורכום, הכמון והראש אל חנות לטיגון קצר.
- מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שקיפות. מוסיפים את שאר הירקות ואחרי בישול קצר מוסיפים את השום. מתבלים במלח ומערבבים.
- אחרי 3-4 דקות מוסיפים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה, בודקים שיש נוזלים בסיר וממשיכים לבשל את הכל יחד על אש נמוכה כ10-15 דקות (הירקות ימשיכו להגיר נוזלים- זה הרוטב בעצם) במידה וחסרים נוזלים ניתן להוסיף חצי כוס עד כוס מים רותחים ולבשל עוד כ-3-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הדגים מתחת לירקות, מרימים עם כף גדולה את הירקות מהסיר, מניחים דג ומחזירים את הירקות מעליו. חוזרים על הפעולה עם שאר נתחי הדג. אין צורך לערבב.
- ממשיכים בבישול על אש גבוהה עד לרתיחה 7-10 דקות בערך (אפשר לנער קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה היטב את נתחי הדג). מגישים מיד (או שניתן לשמור בקירור ולחמם לפני ההגשה על אש נמוכה עד לרתיחה עדינה). בתאבון.