-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 446.6 קק״ל 2679.9 קק״לפחמימות 89.4 גרם 536.3 גרםסוכר 45.9 גרם 275.2 גרםשומן 5.6 גרם 33.7 גרםנתרן 1338.0 מ״ג 8027.8 מ״גחלבון 6.6 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 59.8 גרםשומן רווי 0.8 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסידן 119.8 מ״ג 719.0 מ״גברזל 9.6 מ״ג 57.6 מ״גאשלגן 838.9 מ״ג 5033.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות447
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 446.6 קק״ל 2679.9 קק״לפחמימות 89.4 גרם 536.3 גרםסוכר 45.9 גרם 275.2 גרםשומן 5.6 גרם 33.7 גרםנתרן 1338.0 מ״ג 8027.8 מ״גחלבון 6.6 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 59.8 גרםשומן רווי 0.8 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסידן 119.8 מ״ג 719.0 מ״גברזל 9.6 מ״ג 57.6 מ״גאשלגן 838.9 מ״ג 5033.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 447 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות בתנור
-
3 בטטות גדולותחתוכות לקוביות
-
2 בצלים סגולים גדוליםחתוכים לרבעים
-
3 גזרים בינונייםקלופים ופרוסים לטבעות
-
1/2 כוס רוטב סויה בסגנון סיני
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/3 כוס סירופ מייפל
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
3 כפות חומץ תפוחים
-
1 קורט מלח דק
סלט
-
1 ראש קייל
-
1 חבילה טופו
-
1 תפוח עץ פינק ליידי גדול
-
1 אגס גדול
-
1 חופן בוטנים קלויים
רוטב לסלט ובלילה לטיגון הטופו
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/2 כוס רוטב סויה בסגנון סיני
-
1/3 כוס סירופ מייפל
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
3 כפות חומץ תפוחים
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות שוות ומכניסים לקערה. מקלפים את הבצל, חותכים לרבעים ומוסיפים גם לקערה יחד עם הגזרים הקלופים והחתוכים לטבעות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב, משטחים על תבנית עם נייר אפיה ומעבירים לאפיה בתנור למשך 25 דקות עד שהירקות מקבלים צריבה וגוון זהוב יפה. מוציאים ומניחים בצד.
- במקביל מכינים את הבלילה עבור הסלט והטופו: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת בלילה אחידה. במידה והבלילה מעט סמיכה ניתן להוסיף מעט שמן/מים לדילול.
- חותכים את הטופו למשולשים, טובלים כל משולש בבלילה ומטגנים כ- 2-3 דק׳ מכל צד במחבת עם מעט שמן (אנחנו השתמשנו בשמן זרעי ענבים, אפשר שמן זית או שמן צמחי אחר). מניחים בצד.
- חותכים את הקייל לחתיכות בגודל הרצוי, מומלץ חתיכות מעט גדולות. פורסים את התפוח והאגס לפרוסות.
- מסדרים את הסלט: בקערה מסדרים תחילה את הקייל, מעליו את יתר המרכיבים - הירקות בתנור, הטופו, האגס, התפוח והבוטנים.
- יוצקים על הסלט את הרוטב ומגישים, בתאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות שוות ומכניסים לקערה. מקלפים את הבצל, חותכים לרבעים ומוסיפים גם לקערה יחד עם הגזרים הקלופים והחתוכים לטבעות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב, משטחים על תבנית עם נייר אפיה ומעבירים לאפיה בתנור למשך 25 דקות עד שהירקות מקבלים צריבה וגוון זהוב יפה. מוציאים ומניחים בצד.
- במקביל מכינים את הבלילה עבור הסלט והטופו: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת בלילה אחידה. במידה והבלילה מעט סמיכה ניתן להוסיף מעט שמן/מים לדילול.
- חותכים את הטופו למשולשים, טובלים כל משולש בבלילה ומטגנים כ- 2-3 דק׳ מכל צד במחבת עם מעט שמן (אנחנו השתמשנו בשמן זרעי ענבים, אפשר שמן זית או שמן צמחי אחר). מניחים בצד.
- חותכים את הקייל לחתיכות בגודל הרצוי, מומלץ חתיכות מעט גדולות. פורסים את התפוח והאגס לפרוסות.
- מסדרים את הסלט: בקערה מסדרים תחילה את הקייל, מעליו את יתר המרכיבים - הירקות בתנור, הטופו, האגס, התפוח והבוטנים.
- יוצקים על הסלט את הרוטב ומגישים, בתאבון.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן