ספרדיים עם טאץ’ יווני: צ’ורוס מלוחים עם עשבי תיבול ורוטב צזיקי מרענן
צ'ורוס לא חייבים להיות מתוקים, אפשר גם ליהנות מהמטוגן הנהדר הזה גם בגרסה המלוחה שלו! צ'ורוס עם עשבי תיבול וצזיקי צונן
צ'ורוס לא חייבים להיות מתוקים, אפשר גם ליהנות מהמטוגן הנהדר הזה גם בגרסה המלוחה שלו! צ'ורוס עם עשבי תיבול וצזיקי צונן
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.6 קק״ל 3472.0 קק״לפחמימות 13.7 גרם 273.5 גרםשומן 11.0 גרם 220.0 גרםנתרן 457.6 מ״ג 9152.8 מ״גחלבון 5.3 גרם 106.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 59.6 גרםכולסטרול 95.4 מ״ג 1907.0 מ״גסידן 43.1 מ״ג 862.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 306.8 מ״ג 6135.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.6 קק״ל 3472.0 קק״לפחמימות 13.7 גרם 273.5 גרםשומן 11.0 גרם 220.0 גרםנתרן 457.6 מ״ג 9152.8 מ״גחלבון 5.3 גרם 106.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 59.6 גרםכולסטרול 95.4 מ״ג 1907.0 מ״גסידן 43.1 מ״ג 862.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 306.8 מ״ג 6135.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 13.7 מ״גסגור
במקור צ’ורוס זה קינוח ספרדי מטוגן ומתוק. המתיקות נובעת בעיקר מהטבילה בסוכר והגשה לצד רוטב שוקולד. אבל אם מוותרים על התוספות המתוקות, צ’ורוס בקלות הופכים למקלות בצק מטוגנים מלוחים שמוגשים בסטייל יווני עם צזיקי חמצמץ.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 174 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'ורוס
טיגון
-
1 ליטר שמן זית
צזיקי
-
4 מלפפונים בינוניים
-
1/2 כפית מלח גס
-
2 גביעי יוגורט יווני 7%
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
3 עלי נענעקצוצים
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מביאים לסף רתיחה בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים מהר לתערובת אחידה בלי גושים.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות גבוהה עד שהיא מתקררת מעט. מוסיפים את עשבי התיבול המיובשים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו וממשיכים לערבל לקבלת בצק רך ונוח לעבודה, אך לא נוזלי מידי. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן.
- מחממים את שמן הזית בסיר ל-170 מעלות. מזלפים את הבצק ישירות לשמן הרותח וגוזרים בעזרת מספריים. מטגנים את הצ’ורוס כ-5 דקות מכל הצדדים להשחמה יפה ואחידה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הצזיקי: מגררים את המלפפונים בפומפיה גסה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מגישים את הצ’ורוס בליווי הצזיקי.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מביאים לסף רתיחה בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים מהר לתערובת אחידה בלי גושים.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות גבוהה עד שהיא מתקררת מעט. מוסיפים את עשבי התיבול המיובשים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו וממשיכים לערבל לקבלת בצק רך ונוח לעבודה, אך לא נוזלי מידי. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן.
- מחממים את שמן הזית בסיר ל-170 מעלות. מזלפים את הבצק ישירות לשמן הרותח וגוזרים בעזרת מספריים. מטגנים את הצ’ורוס כ-5 דקות מכל הצדדים להשחמה יפה ואחידה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הצזיקי: מגררים את המלפפונים בפומפיה גסה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מגישים את הצ’ורוס בליווי הצזיקי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן