סקונס ארטישוק ופרמזן – כנראה הביס הטוב בעולם!
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.9 קק״ל 2608.6 קק״לפחמימות 14.9 גרם 223.0 גרםשומן 9.5 גרם 143.2 גרםנתרן 678.9 מ״ג 10184.2 מ״גחלבון 7.1 גרם 106.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 9.6 גרםשומן רווי 5.7 גרם 85.1 גרםכולסטרול 42.9 מ״ג 643.2 מ״גסידן 143.7 מ״ג 2156.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 59.4 מ״ג 890.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.9 קק״ל 2608.6 קק״לפחמימות 14.9 גרם 223.0 גרםשומן 9.5 גרם 143.2 גרםנתרן 678.9 מ״ג 10184.2 מ״גחלבון 7.1 גרם 106.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 9.6 גרםשומן רווי 5.7 גרם 85.1 גרםכולסטרול 42.9 מ״ג 643.2 מ״גסידן 143.7 מ״ג 2156.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 59.4 מ״ג 890.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״גסגור
סקונס הם מאפים אנגליים דמויי לחמנייה עשויים שכבות, שכבות פריכות וזהובות. הם לא מתוקים ולא מלוחים ומוגשים באופן מסורתי בשעת התה יחד עם שמנת חמוצה וריבה.
היום אפשר למצוא סקונס כבר כמעט בכל מקום בעולם, בארה”ב הן הפכו למאפה ארוחת בוקר בגרסתו המתוקה, או במעין לחמניות שנאכלות לצד ארוחת הערב (ואז קוראים להן ביסקט).
הטכניקה היא בעצם בצק מאוד פשוט, דומה במקצת לבצק פריך שמקפלים כמה פעמים בשביל לייצר בו שכבות – ומכאן גם כינויו “בצק עלים מזויף”.
אם מקפידים על כמה כללים קטנים אך חשובים התוצאה תהיה מוצלחת בכל פעם לא משנה באיזו גרסה של סקונס תבחרו.
- חייבים לנפות את הקמח. אני לא חובבת ניפויים גדולה וכשאפשר לוותר אני קופצת על ההזדמנות, אז תסמכו עלי כשאני אומרת: בהכנת סקונס אי אפשר לוותר על ניפוי הקמח זה קריטי.
- החמאה חייבת להיות קפואה. כן הכוונה היא ממש להכניס את החמאה לפריזר לשעתיים לפחות (ועדיף אפילו יותר).
- אסור לערבב או ללוש יותר מדי. לישת יתר מקלקלת את המרקם הרך אך פריך המיוחד שכל כך מאפיין את הסקונס.
- הקיפולים חשובים אך צריכים להיעשות בזהירות. תקפידו לקפל את הבצק לפחות 3 פעמים לקבלת אפקט השכבות המפורסם של הסקונס.
זה מפתיע כמה קל להכין סקונס ביתיים וכמה טעימה התוצאה, בין אם מכינים סקונס בסיסיים ונטרלים, סקונס מתוקים או סקונס מלוחים (והאפשרויות כאן הן אינסופיות). אפשר לאכול אותם ככה, ואפשר גם לפתוח ממש כמו לחמנייה ולמלא במגוון תוספות ומילויים.
רק אל תגידו שלא אמרתי מראש: זה קל להכנה, זה טעים ממש, וזה ממכר. בהצלחה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 174 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כף מלח גס
-
100 גרם חמאהקפואה
-
200 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
5 עלי מרווהקצוצים
-
3/4 כוס רוויון
-
1 צנצנת ארטישוק בשימוריםקצוצים
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים אבקת אפייה ומלח.
- מגרדים את החמאה הקפואה על החלק הגס של הפומפייה ומוסיפים לקערה עם הקמח.
- מוסיפים לקערה את המרווה הקצוצה, ו3/4 מכמות הפרמזן.
- בתנועות של שפשוף בין כפות הידיים מערבבים את המרכיבים שבקערה לקבלת תערובת פירורית ודי יבשה.
- מוסיפים את הריוויון והארטישוקים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שגושי הבצק נדבקים זה לזה - זה ממש לא אמור להיות בצד אחיד!
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים מלבן בעובי של כ-2 ס”מ.
- בוזקים את המלבן במעט קמח ומקפלים לשתיים, חוזרים על הפעולה עוד כ-2-3 פעמים.
- מרדדים את הבצק המקופל לעובי של כ-3 ס”מ ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל עיגול בביצה טרופה.
- מפזרים על עיגולי הבצק את יתרת הפרמזן ואופים כ-12-15 דק עד שהסקונס תפוחים זהובים ופריכים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים אבקת אפייה ומלח.
- מגרדים את החמאה הקפואה על החלק הגס של הפומפייה ומוסיפים לקערה עם הקמח.
- מוסיפים לקערה את המרווה הקצוצה, ו3/4 מכמות הפרמזן.
- בתנועות של שפשוף בין כפות הידיים מערבבים את המרכיבים שבקערה לקבלת תערובת פירורית ודי יבשה.
- מוסיפים את הריוויון והארטישוקים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שגושי הבצק נדבקים זה לזה - זה ממש לא אמור להיות בצד אחיד!
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים מלבן בעובי של כ-2 ס”מ.
- בוזקים את המלבן במעט קמח ומקפלים לשתיים, חוזרים על הפעולה עוד כ-2-3 פעמים.
- מרדדים את הבצק המקופל לעובי של כ-3 ס”מ ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל עיגול בביצה טרופה.
- מפזרים על עיגולי הבצק את יתרת הפרמזן ואופים כ-12-15 דק עד שהסקונס תפוחים זהובים ופריכים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
שילוב מטריף
היי תמרה! אני אוהבת שאת מסבירה את התהליכים במתכונים שלך וכייף שיש הרבה תמונות זה ממש עוזר להבין. ?
מה יכול להחליף ריוויון?
ניתן להחליף את הריוויון ביוגורט.