עגבניות, לא רק בסלט: ריבת עגבניות שרי ורוזמרין

ריבת עגבניות שרי מתוקה ומיוחדת שתשדרג לכם את הסנדוויץ' פלאים בקלות ובמהירות! הריבה מתבשלת במיץ תפוזים ומתובלת בציפורן ורוזמרין שמעניקים לה ניחוח וטעם משגעים
ריבת עגבניות שרי מתוקה ומיוחדת שתשדרג לכם את הסנדוויץ' פלאים בקלות ובמהירות! הריבה מתבשלת במיץ תפוזים ומתובלת בציפורן ורוזמרין שמעניקים לה ניחוח וטעם משגעים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    749
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 748.8 קק״ל 4493.0 קק״ל
    פחמימות 191.3 גרם 1147.6 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.5 גרם
    נתרן 4.4 מ״ג 26.3 מ״ג
    חלבון 0.4 גרם 2.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.5 מ״ג 81.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 164.3 מ״ג 985.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    749
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 748.8 קק״ל 4493.0 קק״ל
    פחמימות 191.3 גרם 1147.6 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.5 גרם
    נתרן 4.4 מ״ג 26.3 מ״ג
    חלבון 0.4 גרם 2.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.5 מ״ג 81.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 164.3 מ״ג 985.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ריבות
מערכת Foody
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העגבניות ומכניסים לסיר גדול יחד עם הסוכר ומיץ התפוזים. מחממים את הסיר על אש בינונית (מדי פעם מערבבים בכף עץ). כשהסוכר נמס והעגבניות קצת מתרככות אפשר למעוך אותן קצת בעזרת הכף. מביאים לרתיחה עדינה.
  2. את התפוחים לא קולפים אלא חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.
  3. נועצים היטב בתפוחים את מסמרי הציפורן ומכניסים לסיר עם העגבניות והסוכר (התפוחים משחררים חומר הנקרא פקטין טבעי שמסייע בהסמכת הריבה).
  4. מוסיפים את הרוזמרין וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה (מדי פעם מערבבים) עד שהנוזל מסמיך למידה הרצויה ומתקבלת ריבה.
  5. כשהריבה מוכנה מוציאים את רבעי התפוחים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.

    ריבת עגבניות שרי ורוזמרין
    ריבת עגבניות שרי ורוזמרין

הערות

  • בא לכם ללכת לכיוון החריף? הוסיפו טיפונת צ'ילי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עגבניות, לא רק בסלט: ריבת עגבניות שרי ורוזמרין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    יפה מרגלית

    שנים לא אכלתי ריבת עגבניות תודה לכם על המתכון הנפלא—שלכם יפה מרגלית

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות