עגבניות, לא רק בסלט: ריבת עגבניות שרי ורוזמרין

ריבת עגבניות שרי מתוקה ומיוחדת שתשדרג לכם את הסנדוויץ' פלאים בקלות ובמהירות! הריבה מתבשלת במיץ תפוזים ומתובלת בציפורן ורוזמרין שמעניקים לה ניחוח וטעם משגעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העגבניות ומכניסים לסיר גדול יחד עם הסוכר ומיץ התפוזים. מחממים את הסיר על אש בינונית (מדי פעם מערבבים בכף עץ). כשהסוכר נמס והעגבניות קצת מתרככות אפשר למעוך אותן קצת בעזרת הכף. מביאים לרתיחה עדינה.
  2. את התפוחים לא קולפים אלא חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.
  3. נועצים היטב בתפוחים את מסמרי הציפורן ומכניסים לסיר עם העגבניות והסוכר (התפוחים משחררים חומר הנקרא פקטין טבעי שמסייע בהסמכת הריבה).
  4. מוסיפים את הרוזמרין וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה (מדי פעם מערבבים) עד שהנוזל מסמיך למידה הרצויה ומתקבלת ריבה.
  5. כשהריבה מוכנה מוציאים את רבעי התפוחים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.

    ריבת עגבניות שרי ורוזמרין
    ריבת עגבניות שרי ורוזמרין

הערות

  • בא לכם ללכת לכיוון החריף? הוסיפו טיפונת צ'ילי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 748.4 קק״ל 4490.4 קק״ל
פחמימות 191.2 גרם 1147.2 גרם
שומן 0.2 גרם 1.4 גרם
נתרן 4.3 מ״ג 25.8 מ״ג
חלבון 0.4 גרם 2.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.6 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 12.5 מ״ג 74.8 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג
אשלגן 162.0 מ״ג 972.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    יפה מרגלית

    שנים לא אכלתי ריבת עגבניות תודה לכם על המתכון הנפלא—שלכם יפה מרגלית

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    אורנית

    חייבת לנסות! חולה על עגבניות

    Avatar
    רונית

    יצא לי פשוט טעים! ואוו ללקק את האצבעות