-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5894.9 קק״ל 5894.9 קק״לפחמימות 558.6 גרם 558.6 גרםשומן 367.9 גרם 367.9 גרםנתרן 6436.5 מ״ג 6436.5 מ״גחלבון 94.9 גרם 94.9 גרםסיבים תזונתיים 19.8 גרם 19.8 גרםשומן רווי 136.4 גרם 136.4 גרםכולסטרול 1751.6 מ״ג 1751.6 מ״גסידן 655.4 מ״ג 655.4 מ״גברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 1900.6 מ״ג 1900.6 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5895
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5894.9 קק״ל 5894.9 קק״לפחמימות 558.6 גרם 558.6 גרםשומן 367.9 גרם 367.9 גרםנתרן 6436.5 מ״ג 6436.5 מ״גחלבון 94.9 גרם 94.9 גרםסיבים תזונתיים 19.8 גרם 19.8 גרםשומן רווי 136.4 גרם 136.4 גרםכולסטרול 1751.6 מ״ג 1751.6 מ״גסידן 655.4 מ״ג 655.4 מ״גברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 1900.6 מ״ג 1900.6 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
מתחילים בהכנת קצפת, ומוסיפים לה את שאר המרכיבים. אפשר להכין בתור עוגה לבנה פשוטה ונהדרת, יותר קלילה מעוגה בחושה רגילה – משהו בין טורט לעוגת חמאה. הכי טעים לבנות בשכבות עם דברים טובים בפנים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5895 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת וניל
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
תוספות
-
200 גרם אגוזי פקאן
-
4 חטיפי מקופלת לבנים גדולים
-
1 כוס שערות חלבה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
- מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
- טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
- משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
- ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כ-1/3 מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כ-1/2 מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
- אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לפני שמחלצים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
- מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
- טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
- משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
- ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כ-1/3 מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כ-1/2 מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
- אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לפני שמחלצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
אפשר לרסס שמן ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה? או שעדיף לפזר סוכר?
עדיף לפזר סוכר
האם אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום, כדי שהעוגה תהייה פרווה? בלי המקופלת כמובן
כן, אפשר, אין בעיה
אפשר להוריד מהמתכון את אגוזי הפקאן ולהכניס רק את השערות חלבה והחטיפי מקופלת?
בהחלט
איזה יופי! כל הכבוד!!!