עוגה בחושה בלי חמאה

קבלו מתכון מנצח של עוגה בחושה בלי חמאה, אבל עם קצפת, וגם פקאן סיני, חלבה ומקופלת. עוגת שכבות מרשימה וטעימה בין בחושה לטורט
קבלו מתכון מנצח של עוגה בחושה בלי חמאה, אבל עם קצפת, וגם פקאן סיני, חלבה ומקופלת. עוגת שכבות מרשימה וטעימה בין בחושה לטורט
  • קרין גורן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5895
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5894.9 קק״ל 5894.9 קק״ל
    פחמימות 558.6 גרם 558.6 גרם
    שומן 367.9 גרם 367.9 גרם
    נתרן 6436.5 מ״ג 6436.5 מ״ג
    חלבון 94.9 גרם 94.9 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 136.4 גרם 136.4 גרם
    כולסטרול 1751.6 מ״ג 1751.6 מ״ג
    סידן 655.4 מ״ג 655.4 מ״ג
    ברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״ג
    אשלגן 1900.6 מ״ג 1900.6 מ״ג
    אבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5895
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5894.9 קק״ל 5894.9 קק״ל
    פחמימות 558.6 גרם 558.6 גרם
    שומן 367.9 גרם 367.9 גרם
    נתרן 6436.5 מ״ג 6436.5 מ״ג
    חלבון 94.9 גרם 94.9 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 136.4 גרם 136.4 גרם
    כולסטרול 1751.6 מ״ג 1751.6 מ״ג
    סידן 655.4 מ״ג 655.4 מ״ג
    ברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״ג
    אשלגן 1900.6 מ״ג 1900.6 מ״ג
    אבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור

מתחילים בהכנת קצפת, ומוסיפים לה את שאר המרכיבים. אפשר להכין בתור עוגה לבנה פשוטה ונהדרת, יותר קלילה מעוגה בחושה רגילה – משהו בין טורט לעוגת חמאה. הכי טעים לבנות בשכבות עם דברים טובים בפנים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות
קרין גורן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגת וניל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
  3. מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
  4. טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
  5. משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
  6. ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כ-1/3 מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כ-1/2 מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
  7. אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  8. מצננים לפני שמחלצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה בחושה בלי חמאה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מרשימה וטעימה בהחלט! ?

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    לידור מליחי

    אפשר לרסס שמן ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה? או שעדיף לפזר סוכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      עדיף לפזר סוכר

    Avatar
    tali david

    האם אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום, כדי שהעוגה תהייה פרווה? בלי המקופלת כמובן

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר, אין בעיה

    Avatar
    לידור מליחי

    אפשר להוריד מהמתכון את אגוזי הפקאן ולהכניס רק את השערות חלבה והחטיפי מקופלת?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט

קטגוריות

אביזרים

טכניקות