-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.2 קק״ל 1966.0 קק״לפחמימות 6.6 גרם 185.4 גרםשומן 4.5 גרם 125.6 גרםנתרן 28.4 מ״ג 793.9 מ״גחלבון 0.9 גרם 25.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.3 גרםשומן רווי 0.4 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 1.2 מ״גסידן 3.7 מ״ג 102.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 25.4 מ״ג 710.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות70
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.2 קק״ל 1966.0 קק״לפחמימות 6.6 גרם 185.4 גרםשומן 4.5 גרם 125.6 גרםנתרן 28.4 מ״ג 793.9 מ״גחלבון 0.9 גרם 25.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.3 גרםשומן רווי 0.4 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 1.2 מ״גסידן 3.7 מ״ג 102.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 25.4 מ״ג 710.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
עוגיות חמאה, דבש ואגוזים נמסות בפה. לכבוד החג אני אוהבת להחביא בכל עוגייה הפתעה – חטיף שוקולד קצוץ (כמו מארס או באונטי או סניקרס) או אגוזים מצופים שוקולד (אלה שקונים בתפזורת בפיצוציה או בחנויות הממתקים). אחרי ההכנה מקשטים את העוגיות בהמון אבקת סוכר, שמים בקופסא יפה והנה מתנה מתוקה תוצרת בית.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 70 | כמות מנות 28 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. חותכים למאה לקוביות.
- במעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 2 כפות מהקמח לקבלת פירורים דקים.
- מוסיפים את יתרת הקמח, מלח, וניל, סוכר וחמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית.
- מוסיפים דבש ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מגלגלים את הבצק לכדורים, משטחים כל כדור ל”פיתה”, מניחים אגוז לוז מצופה שוקולד או חתיכת חטיף שוקולד, עוטפים בבצק ומגלגלים מחדש לכדור עם הפתעה.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (גם בתחתית).
- מצננים לחלוטין לפני שמגישים (העוגיות מתפרקות כשהן חמות).
- מפזרים אבקת סוכר מעל לקישוט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. חותכים למאה לקוביות.
- במעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 2 כפות מהקמח לקבלת פירורים דקים.
- מוסיפים את יתרת הקמח, מלח, וניל, סוכר וחמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית.
- מוסיפים דבש ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מגלגלים את הבצק לכדורים, משטחים כל כדור ל”פיתה”, מניחים אגוז לוז מצופה שוקולד או חתיכת חטיף שוקולד, עוטפים בבצק ומגלגלים מחדש לכדור עם הפתעה.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (גם בתחתית).
- מצננים לחלוטין לפני שמגישים (העוגיות מתפרקות כשהן חמות).
- מפזרים אבקת סוכר מעל לקישוט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערות
- חשוב שהעוגיות ייצאו מהתנור כשהן עדיין בהירות, אחרת המרקם הנמס בפה נהרס.
הערות
- חשוב שהעוגיות ייצאו מהתנור כשהן עדיין בהירות, אחרת המרקם הנמס בפה נהרס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן