עוגיות קונפטי: עוגיות חמאה עם סוכריות צבעוניות!
משוגעים על סוכריות צבעוניות לקישוט? אז קבלו אותן בבצק עוגיות קונפטי! עוגיות חמאה שמחות וחגיגיות, שהכי כיף להכין עם הילדים
משוגעים על סוכריות צבעוניות לקישוט? אז קבלו אותן בבצק עוגיות קונפטי! עוגיות חמאה שמחות וחגיגיות, שהכי כיף להכין עם הילדים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 155.4 קק״ל 4661.8 קק״לפחמימות 27.6 גרם 828.8 גרםשומן 6.3 גרם 188.2 גרםנתרן 45.5 מ״ג 1364.1 מ״גחלבון 2.4 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרםשומן רווי 3.4 גרם 102.2 גרםכולסטרול 36.1 מ״ג 1082.8 מ״גסידן 13.4 מ״ג 401.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 29.8 מ״ג 893.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות155
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 155.4 קק״ל 4661.8 קק״לפחמימות 27.6 גרם 828.8 גרםשומן 6.3 גרם 188.2 גרםנתרן 45.5 מ״ג 1364.1 מ״גחלבון 2.4 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרםשומן רווי 3.4 גרם 102.2 גרםכולסטרול 36.1 מ״ג 1082.8 מ״גסידן 13.4 מ״ג 401.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 29.8 מ״ג 893.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 155 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום
-
2 ביצים L
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
5 כפות סוכריות צבעוניות
-
1 חבילה נייר אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במשך כ-5 דקות את החמאה, הסוכר, המלח, הביצים ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת עוגיות בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה ואת הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות הקטנות ומערבבים מעט.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני, מכיוון שהעוגיות נוטות להשתטח באפייה.
- פורסים על תבנית תנור נייר אפייה ואופים בתנור במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין נשארות בהירות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגיות בתוך תבנית האפייה.
- מוציאים את העוגיות מהתבנית רק כאשר הן קרות ויציבות. שומרים בכלי סגור.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במשך כ-5 דקות את החמאה, הסוכר, המלח, הביצים ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת עוגיות בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה ואת הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות הקטנות ומערבבים מעט.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם במרחק של 5 ס”מ אחד מהשני, מכיוון שהעוגיות נוטות להשתטח באפייה.
- פורסים על תבנית תנור נייר אפייה ואופים בתנור במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין נשארות בהירות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגיות בתוך תבנית האפייה.
- מוציאים את העוגיות מהתבנית רק כאשר הן קרות ויציבות. שומרים בכלי סגור.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
הי, אני רוצה להכין את המתכון, רק מעניין אותי- העוגיות רכות מבפנים או פריכות?
היי גילת, העוגיות הן רכות מבפנים