עוגת גבינה אפויה עם קינמון ותפוחים מקורמלים לפסח
עוגת גבינה אפויה ותפוחים מקורמלים שהיא לא רק טעימה בטירוף, היא אפילו כשרה לפסח! שכבות של תפוחים וקרם גבינה שישדרגו את שולחן הקינוחים שלכם
עוגת גבינה אפויה ותפוחים מקורמלים שהיא לא רק טעימה בטירוף, היא אפילו כשרה לפסח! שכבות של תפוחים וקרם גבינה שישדרגו את שולחן הקינוחים שלכם
- שירן מתתיהו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7643.2 קק״ל 7643.2 קק״לפחמימות 518.9 גרם 518.9 גרםשומן 577.7 גרם 577.7 גרםנתרן 1502.9 מ״ג 1502.9 מ״גחלבון 95.5 גרם 95.5 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 14.1 גרםשומן רווי 357.5 גרם 357.5 גרםכולסטרול 1857.4 מ״ג 1857.4 מ״גסידן 436.4 מ״ג 436.4 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 479.0 מ״ג 479.0 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות7643
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7643.2 קק״ל 7643.2 קק״לפחמימות 518.9 גרם 518.9 גרםשומן 577.7 גרם 577.7 גרםנתרן 1502.9 מ״ג 1502.9 מ״גחלבון 95.5 גרם 95.5 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 14.1 גרםשומן רווי 357.5 גרם 357.5 גרםכולסטרול 1857.4 מ״ג 1857.4 מ״גסידן 436.4 מ״ג 436.4 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 479.0 מ״ג 479.0 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 7643 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
300 גרם עוגיות יין
-
200 גרם חמאהמומסת
תפוחים מקורמלים
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
2 כפות סוכר חום
-
2 כפות סוכר לבן
בלילת גבינה
-
675 גרם גבינת שמנתעם אחוזי שומן גבוהים
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים M
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 כפית מחית וניל
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית קינמון טחוןלהוספה לשליש מהבלילה
-
1 כפית אבקת קקאולהוספה לשליש מהבלילה
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: טוחנים את עוגיות היין למרקם חול. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מהדקים מחצית מהתערובת בתחתית התבנית ועולים מעט לשוליים. את שאר התערובת שומרים לפירורים מעל העוגה. מכניסים למקפיא.
- מכינים את התפוחים המקורמלים: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות. שמים אותם בסיר.
- מוסיפים לסיר סוכר ומבשלים עד להתרככות התפוחים.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוסיפים את התפוחים מעל ומחזירים למקפיא.
- מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים את כל המצרכים מלבד הקקאו והקינמון לתערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים שליש מהתערובת לקערה נפרדת ומוסיפים קקאו וקינמון. מערבבים לאיחוד.
- מוצאים את הקלתית מהמקפיא ומוזגים מהבלילה הלבנה, מעליה בלילה חומה, שוב לבנה, חומה ולבנה לסיום.
- דופקים מעט את התבנית על השיש להוצאת בועות אוויר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות טורבו כשעה ו10 דקות. העוגה רוטטת כשהיא יוצאת מאפייה. העוגה עולה בתנור ואז יורדת בקירור לגובה המקורי שלה.
- מוסיפים מעל את הפירורים שנשארו ומצננים את העוגה לגמרי במקרר.
- שומרים במקרר עד 5 ימים. בתיאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: טוחנים את עוגיות היין למרקם חול. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מהדקים מחצית מהתערובת בתחתית התבנית ועולים מעט לשוליים. את שאר התערובת שומרים לפירורים מעל העוגה. מכניסים למקפיא.
- מכינים את התפוחים המקורמלים: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות. שמים אותם בסיר.
- מוסיפים לסיר סוכר ומבשלים עד להתרככות התפוחים.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוסיפים את התפוחים מעל ומחזירים למקפיא.
- מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים את כל המצרכים מלבד הקקאו והקינמון לתערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים שליש מהתערובת לקערה נפרדת ומוסיפים קקאו וקינמון. מערבבים לאיחוד.
- מוצאים את הקלתית מהמקפיא ומוזגים מהבלילה הלבנה, מעליה בלילה חומה, שוב לבנה, חומה ולבנה לסיום.
- דופקים מעט את התבנית על השיש להוצאת בועות אוויר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות טורבו כשעה ו10 דקות. העוגה רוטטת כשהיא יוצאת מאפייה. העוגה עולה בתנור ואז יורדת בקירור לגובה המקורי שלה.
- מוסיפים מעל את הפירורים שנשארו ומצננים את העוגה לגמרי במקרר.
- שומרים במקרר עד 5 ימים. בתיאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן