מזרח תיכון מושלם – עוגת גבינה קדאיף חלומית של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4947.5 קק״ל 4947.5 קק״לפחמימות 324.7 גרם 324.7 גרםשומן 355.9 גרם 355.9 גרםנתרן 6244.8 מ״ג 6244.8 מ״גחלבון 65.5 גרם 65.5 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרםשומן רווי 212.8 גרם 212.8 גרםכולסטרול 333.2 מ״ג 333.2 מ״גסידן 1056.6 מ״ג 1056.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 890.6 מ״ג 890.6 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות4948
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4947.5 קק״ל 4947.5 קק״לפחמימות 324.7 גרם 324.7 גרםשומן 355.9 גרם 355.9 גרםנתרן 6244.8 מ״ג 6244.8 מ״גחלבון 65.5 גרם 65.5 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרםשומן רווי 212.8 גרם 212.8 גרםכולסטרול 333.2 מ״ג 333.2 מ״גסידן 1056.6 מ״ג 1056.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 890.6 מ״ג 890.6 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
התקשרו אלי מ”פודי” והציעו לי להשתתף באייטם לתוכנית הבוקר של ניב רסקין ולהכין עוגת גבינה מזרחית. למה הכוונה? בסגנון, בנראות, במרקם? החלטתי להכין עוגת קרם גבינה עם תחתית של שערות קדאיף, זה הכי מזרחי שיש.
לקישוט מעל העוגה, פירורי קדאיף טבולים בסירופ ופיסטוקים שבורים. ובמחשבה שנייה אולי איזה חופן של אגוזי פקאן מסוכרים.
עכשיו שהוטלה עלי המשימה לא שקטתי. חיכיתי לאישי שיגיע והצעתי לו שאולי ניסע לוואדי בעיר התחתית! יש שם שתי קונדיטוריות גדולות לדברי מתיקה. חשבתי לעצמי, אם אני כבר מכינה עוגת קדאיף לפחות שהשערות יהיו מקוריות וטריות.
נכנסנו לאוטו ונסענו לוואדי, שם נכנסתי לקונדיטוריה וקיבלתי סחרחורת מרוב הבקלאוות, הקטאייף שנמזג עליו באותו הרגע סירופ הסוכר, עוומה משגעים, כנאפה. עמדתי והסתכלתי משתהה מן המבחר.
מעבר לדוכן שואל אותי המוכר, מה בשבילך? ואני הגעתי בשביל שערות קדאיף טריות ולא בשביל לקנות עוגות!
שאלתי את המוכר, יש לך שערות קדאיף? ובלב אני אומרת הלוואי שהוא יגיד שכן. והוא אמר כן, יש לי, כמה את רוצה?
פתאום הוא מסתובב וניגש לשקית ענקית שבתוכה יש שערות קדאיף חמות חמות וטריות. שאלתי מה המחיר והוא ענה 25 שח לק”ג.
לקחתי 1 ק”ג, החזקתי ביד וזה היה ממש חםםםם וזה אומר שגם טרי. לא יכולתי לעמוד בפיתוי ובחרתי גם כמה עוגות שהונחו בתוך קופסא.
מרוב שהם היו נחמדים גם נתנו לי עצות לגבי האפייה, ולגבי השינוע של העוגה לתוכנית בטלוויזיה.
מאז הכנתי את העוגה פעמיים ובפעם השלישית לתוכנית. כי רציתי שהיא תצא טעימה, יפה, מקורית והכי מדוייקת! והיום אני חולקת איתכם, הגולשים בפודי, את המתכון.
זה הזמן לעקוב אחרי גם באינסטגרם וליהנות מסרטונים בסטורי מהמטבח הביתי שלי.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 4948 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קדאיף
-
250 גרם שערות קדאיף
-
120 גרם חמאה
-
1 כף אבקת סוכר
קרם גבינה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 9%
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 שקית סוכר וניל
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
קישוט
-
1 חופן פקאנים מסוכרים
-
1 חופן פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערה שמים את אטריות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את האטריות. ממיסים את החמאה.
- מוסיפים אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים היטב עם הידיים. משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית האטריות בתחתית התבנית ומהדקים מעט. משמנים תבנית נוספת מספר 26 (או תבנית בכל גודל אחר) ומניחים את יתרת האטריות.
- אופים כ-10-15 דקות עד להזהבה ואופים את התבנית השנייה באותו האופן.
- מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש.
- מורחים סירופ על התחתית האפויה.
- שמים שקף אפייה בדופן הפנימית של התבנית וסוגרים את הקפיץ.
- מכינים את הקרם גבינה: לקערת מיקסר מוזגים שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד לאיחוד בלבד. מורחים עם פלטה רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים ומורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.
- מקשטים: מפוררים את הקדאיף מהתבנית השנייה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.
- מפזרים את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- מעבירים את העוגה למקפיא לילה, מכסים עם ניילון. למחרת מוציאים ומסירים את השקף. מאפשרים לעוגה להפשיר מעט לפניי ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערה שמים את אטריות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את האטריות. ממיסים את החמאה.
- מוסיפים אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים היטב עם הידיים. משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית האטריות בתחתית התבנית ומהדקים מעט. משמנים תבנית נוספת מספר 26 (או תבנית בכל גודל אחר) ומניחים את יתרת האטריות.
- אופים כ-10-15 דקות עד להזהבה ואופים את התבנית השנייה באותו האופן.
- מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש.
- מורחים סירופ על התחתית האפויה.
- שמים שקף אפייה בדופן הפנימית של התבנית וסוגרים את הקפיץ.
- מכינים את הקרם גבינה: לקערת מיקסר מוזגים שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד לאיחוד בלבד. מורחים עם פלטה רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים ומורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.
- מקשטים: מפוררים את הקדאיף מהתבנית השנייה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.
- מפזרים את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- מעבירים את העוגה למקפיא לילה, מכסים עם ניילון. למחרת מוציאים ומסירים את השקף. מאפשרים לעוגה להפשיר מעט לפניי ההגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
היי…האם הקינוח יהיה מוצלח גם כקינוח כוסות אישיות?
כן בוודאי!
האם ההאפשר להשתמש באטריות קדאיף מיובשות?
כן בטח.
וואו עוגה נפלאה .. יהודית שיחקת אותה