עוגת עקיצת הדבורה – עוגה טובה לשנה טובה!
וראיציה פשוטה וקלה להכנה, אבל לא פחות טעימה, לקלאסיקה הגרמנית: עוגת עקיצת הדבורה. שילוב של עוגה רכה ואוורירית עם קרם רך וציפוי פריך של שקדים מקורמלים
וראיציה פשוטה וקלה להכנה, אבל לא פחות טעימה, לקלאסיקה הגרמנית: עוגת עקיצת הדבורה. שילוב של עוגה רכה ואוורירית עם קרם רך וציפוי פריך של שקדים מקורמלים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4175.9 קק״ל 4175.9 קק״לפחמימות 438.5 גרם 438.5 גרםשומן 231.2 גרם 231.2 גרםנתרן 1058.8 מ״ג 1058.8 מ״גחלבון 90.7 גרם 90.7 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרםשומן רווי 97.5 גרם 97.5 גרםכולסטרול 1309.5 מ״ג 1309.5 מ״גסידן 470.0 מ״ג 470.0 מ״גברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 840.7 מ״ג 840.7 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4176
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4175.9 קק״ל 4175.9 קק״לפחמימות 438.5 גרם 438.5 גרםשומן 231.2 גרם 231.2 גרםנתרן 1058.8 מ״ג 1058.8 מ״גחלבון 90.7 גרם 90.7 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרםשומן רווי 97.5 גרם 97.5 גרםכולסטרול 1309.5 מ״ג 1309.5 מ״גסידן 470.0 מ״ג 470.0 מ״גברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 840.7 מ״ג 840.7 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4176 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
150 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
ציפוי
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
80גרם או 1/4 כוס דבש
-
50 גרם חמאה
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
100גרם או 1 כוס שקדים פרוסים
מלית
-
160מ"ל או 2/3 כוס חלב 3%
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את העוגה: שמים את הביצים, סוכר ותמצית ווניל לתוך קערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים ידנית פנימה, עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב ונהיית קפיצית למגע. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור.
- מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר בינוני את כל המרכיבים, למעט השקדים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להזהיב ולהסמיך. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
- יוצקים את השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים, מצננים את העוגה לגמרי וחותכים לשתי שכבות.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים תלוליות הקרם על השכבה התחתונה של העוגה ומכסים עם השכבה העליונה עם ציפוי השקדים.
- מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את העוגה: שמים את הביצים, סוכר ותמצית ווניל לתוך קערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים ידנית פנימה, עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב ונהיית קפיצית למגע. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור.
- מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר בינוני את כל המרכיבים, למעט השקדים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להזהיב ולהסמיך. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
- יוצקים את השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים, מצננים את העוגה לגמרי וחותכים לשתי שכבות.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים תלוליות הקרם על השכבה התחתונה של העוגה ומכסים עם השכבה העליונה עם ציפוי השקדים.
- מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
כמה ימים בודדים, אך מומלץ להגיש בתוך יום מההכנה במקסימום.
העוגה טובה בהקפאה?
לא מומלץ להקפיא את העוגה