עוגת שוקולד מושחתת כי לכולנו מגיע לשמוח

מתכון לעוגת שוקולד הוא חובה בכל בית, וכשמדובר בעוגת שוקולד מושחתת זה עוד יותר טוב! עוגה אפויה, רכה ועשירה עם ציפוי מתוק וסוכריות צבעוניות לקישוט שילדים אוהבים
מתכון לעוגת שוקולד הוא חובה בכל בית, וכשמדובר בעוגת שוקולד מושחתת זה עוד יותר טוב! עוגה אפויה, רכה ועשירה עם ציפוי מתוק וסוכריות צבעוניות לקישוט שילדים אוהבים
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1451
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1451.1 קק״ל 11608.9 קק״ל
    פחמימות 204.2 גרם 1633.6 גרם
    שומן 65.4 גרם 522.9 גרם
    נתרן 675.6 מ״ג 5405.0 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 168.5 גרם
    סיבים תזונתיים 7.9 גרם 63.2 גרם
    שומן רווי 37.7 גרם 301.6 גרם
    כולסטרול 255.0 מ״ג 2040.0 מ״ג
    סידן 266.2 מ״ג 2129.5 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 38.2 מ״ג
    אשלגן 693.6 מ״ג 5548.9 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 27.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1451
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1451.1 קק״ל 11608.9 קק״ל
    פחמימות 204.2 גרם 1633.6 גרם
    שומן 65.4 גרם 522.9 גרם
    נתרן 675.6 מ״ג 5405.0 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 168.5 גרם
    סיבים תזונתיים 7.9 גרם 63.2 גרם
    שומן רווי 37.7 גרם 301.6 גרם
    כולסטרול 255.0 מ״ג 2040.0 מ״ג
    סידן 266.2 מ״ג 2129.5 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 38.2 מ״ג
    אשלגן 693.6 מ״ג 5548.9 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 27.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שוקולד
תמרה אהרוני ועומר מילר
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת שוקולד

קרם לטופינג של העוגה


אופן הכנה

  1. מרפדים את תחתית התבנית העגולה בנייר אפייה של סנו סושי, מורחים בחמאה. מקמחים ומנערים משאריות קמח ושומרים בהקפאה.
  2. מנפים יחד (רצוי פעמיים) את כל האבקות: קמח, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח.
  3. מנפים את הקפה ואבקת הקקאו לקערה.
  4. מקציפים במיקסר של קנווד חמאה ו-2 סוגי סוכר לקצף בהיר ותפוח. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים בעזרת לקקן.
  5. מוסיפים ביצים בהדרגה, תמצית וניל וריוויון לסירוגין תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הביצה הנוספת נטמעה היטב בתערובת - במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים.
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח עם החומרים היבשים, וחצי מכמות הקקאו המעורבב עם קפה נמס ונותנים למיקסר להמשיך לערבל. במהלך הערבול מוסיפים את יתרת הרווין, הקמח והקקאו.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. מוזגים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפייה של כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  9. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה בקערה בתוך באן מארי.
  10. בצד מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר למרקם חלק ואוורירי.
  11. מוסיפים שוקולד חלב מומס לגבינת השמנת בהדרגה עד למרקם חלק ואחיד.
  12. שופכים על העוגה המצופה לאחר קירור ומקשטים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולד מושחתת כי לכולנו מגיע לשמוח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות