קרין גורן חוגגת כמו שרק היא יודעת עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5831.2 קק״ל 5831.2 קק״לפחמימות 807.5 גרם 807.5 גרםשומן 241.7 גרם 241.7 גרםנתרן 2363.3 מ״ג 2363.3 מ״גחלבון 103.7 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 21.3 גרם 21.3 גרםשומן רווי 125.8 גרם 125.8 גרםכולסטרול 828.3 מ״ג 828.3 מ״גסידן 378.6 מ״ג 378.6 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1231.9 מ״ג 1231.9 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות5831
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5831.2 קק״ל 5831.2 קק״לפחמימות 807.5 גרם 807.5 גרםשומן 241.7 גרם 241.7 גרםנתרן 2363.3 מ״ג 2363.3 מ״גחלבון 103.7 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 21.3 גרם 21.3 גרםשומן רווי 125.8 גרם 125.8 גרםכולסטרול 828.3 מ״ג 828.3 מ״גסידן 378.6 מ״ג 378.6 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1231.9 מ״ג 1231.9 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 5831 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
100 גרם חמאהמומסת (אם הבצק יוצא יבש אפשר להוסיף עוד רבע כוס חלב)
-
3/4 כוס חלב 3%
מלית
-
1 צנצנת ממרח קקאו אגוזי לוז
-
8 קרמבו וניל בינונייםאו לפי הטעם
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה).
- מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
- משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
- מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
- מצפים בשכבה אחידה מהממרח.
- מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
- קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
- חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
- מעמידים את השושנים בתבנית באופן מרווח.
- מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אופים 45 דקות עד להשחמה.
עוד עוגות שמרים מהממות:
שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים
מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה
איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה).
- מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
- משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
- מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
- מצפים בשכבה אחידה מהממרח.
- מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
- קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
- חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
- מעמידים את השושנים בתבנית באופן מרווח.
- מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אופים 45 דקות עד להשחמה.
עוד עוגות שמרים מהממות:
שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים
מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה
איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל
הערות
- במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק
הערות
- במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק
תגובות (12)
ואוווו מושלמת ברמות על חלל כמו שהנכדים אמרו לי חחחחח. תודה קרין
תודה רבה שושי!
וואו יצא מושלם
האם אופים בטורבו או בחום עליון-תחתון? תודה
אופים בתנור במצב אפייה (חום עליון ותחתון).