קרין גורן חוגגת חורף כמו שרק היא יודעת עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו

עוגה כזאת עדיין לא אכלתם! קרין גורן שוב מפתיעה עם עוגת שמרים שושנים במילוי קרמבו. עוגת שמרים רכה וטעימה עם מלית מושחתת של ממרח שוקולד לוז וקרמבו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

תבנית קוגלהוף 26

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שמרים וחלב להמסה (לא מחכים לתסיסה). 
  2. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק.
  3. משמנים את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה (אפשר לילה במקרר - הבצק יהיה יותר נוח לרידוד).
  4. מרדדים את הבצק למלבן על גבי משטח מקומח (אפשר לחלק לשניים אם משטח העבודה הפנוי לא גדול).
  5. מצפים בשכבה אחידה מהממרח. 
  6. מפרידים את העוגייה מהקרמבו ושומרים בצד. מורחים את הקרמבואים על הבצק (מעל הממרח).
  7. קוצצים בסכין את העוגיות ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה.
  8. חותכים לשושנים בגובה התבנית (משמנים את הסכין או משתמשים בחוט).
  9. מעמידים בתבנית באופן מרווח. 
  10. מתפיחים עד שהשושנים מתחילות להתחבר (40 דקות בערך), בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  11. אופים 45 דקות עד להשחמה. 

עוד עוגות שמרים מהממות:

שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים

מתכון של עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה

איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל

הערות

  • במקום תבנית קוגלהוף ניתן להכין ב-2 תבניות אינליש קייק
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4693.0 קק״ל 4693.0 קק״ל
פחמימות 758.5 גרם 758.5 גרם
שומן 138.6 גרם 138.6 גרם
נתרן 1978.3 מ״ג 1978.3 מ״ג
חלבון 83.1 גרם 83.1 גרם
סיבים תזונתיים 21.5 גרם 21.5 גרם
שומן רווי 86.8 גרם 86.8 גרם
כולסטרול 738.8 מ״ג 738.8 מ״ג
סידן 376.9 מ״ג 376.9 מ״ג
ברזל 11.3 מ״ג 11.3 מ״ג
אשלגן 1341.6 מ״ג 1341.6 מ״ג
אבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    אמא’לה ואבא’לה!!!! 👌

תגובות (5)

    Avatar
    קרן צברי

    שתי שאלות: האם ניתן לעשות את העוגה פרווה? והאם אפשר להכין בתבנית אחרת?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להכין את העוגה כפרווה. את החמאה ממירים במחמאה או שמן ואת מוצרי החלב במוצרי חלב צמחי (סויה למשל). לגבי התבנית אפשר לחלק את הבצק לשניים ולהכין בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה באותו הקוטר ללא ה”חור” באמצע. בהצלחה (:

    Avatar
    מימי

    באיזה שלב בתנור אופים עוגה כזו?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, תמיד מומלץ לאפות עוגה במרכז התנור היכן שחום התנור מתפזר בצורה שווה ואופטימלית. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody