עוף צלוי בתנור עם ליים וזיתים
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 265.1 קק״ל 1590.8 קק״לפחמימות 5.3 גרם 32.0 גרםשומן 12.0 גרם 72.0 גרםנתרן 787.5 מ״ג 4724.8 מ״גחלבון 32.2 גרם 193.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.5 גרםכולסטרול 129.9 מ״ג 779.1 מ״גסידן 27.9 מ״ג 167.3 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 418.2 מ״ג 2509.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 265.1 קק״ל 1590.8 קק״לפחמימות 5.3 גרם 32.0 גרםשומן 12.0 גרם 72.0 גרםנתרן 787.5 מ״ג 4724.8 מ״גחלבון 32.2 גרם 193.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.5 גרםכולסטרול 129.9 מ״ג 779.1 מ״גסידן 27.9 מ״ג 167.3 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 418.2 מ״ג 2509.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״גסגור
פתאום ראיתי אצל הירקן שלי ליים. אני מחכה לו עוד מתחילת הקיץ, כשפירות הקיץ הראשונים מפציעים במחירים של תחילת העונה. והוא, הליים, לוקח לו זמן להגיע, עד שנהיה חם מדי מכדי לתפקד ואז פתאום מתפוצץ על המדפים. כבר סחטתי אותו לתוך סודה, שמתי את הקליפה שלו בעוגה והשפרצתי ממנו לתוך טאקו, אבל אני חייבת לנצל אותו לפני שיעלם לי שוב. אז החלפתי אותו בלימון במתכון שלי לעוף בלימון וזיתים.
זה מסוג המתכונים שאתה קצת עובד בהם ליד התנור, לאפות בלי כיסוי, ואז עם, ואז בלי ואז בגריל, אבל כשמקבלים בסוף כזה עוף עסיסי, כל העבודה הזאת נשכחת. הזיתים האפויים הם הבונוס של המתכון, וכיף לאכול אותם חמים לצד העוף. אם אתם רוצים להשקיע, קחו את כל הנוזלים שנשארו בתבנית והפכו אותם לרוטב לא נורמלי – זה לא הרבה עבודה, רק להעביר לסיר ולהסמיך עם ממש מעט קמח.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ירכי עוף עם עור בינוניות
-
2 כפות שמן זית
-
1 גבעול רוזמריןקצוץ דק
-
3/4 כפית מלח דק
-
1 ליים בינוניחתוך לפלחים עם הקליפה
-
8 שיני שוםלא קלופות
-
1/2 כוס זיתים ירוקיםאו שחורים
-
1 כוס ציר עוף
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מסדרים את ירכי העוף בתבנית בעלת שוליים גבוהים ומושחים אותן בשמן זית. מפזרים עליהן את הרוזמרין הקצוץ ומלח. מפזרים ביניהן את פרוסות הליים ושיני השום וגם אותן מושחים במעט שמן.
- אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים זיתים ואת מרק העוף (בזהירות, בפינה, כדי שלא יזיז את כל תכולת התבנית), מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות.
- לאחר 45 דקות, מסירים את נייר כסף, אופים לא מכוסה עוד 15 דקות ועוד 5 דקות מתחת לגריל.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את העוף והתוספות לצלחת הגשה.
- אם רוצים, אפשר להפוך את הנוזלים שנותרו בתבנית לרוטב: מעבירים אותם לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים חצי כף קמח, טורפים היטב ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מסדרים את ירכי העוף בתבנית בעלת שוליים גבוהים ומושחים אותן בשמן זית. מפזרים עליהן את הרוזמרין הקצוץ ומלח. מפזרים ביניהן את פרוסות הליים ושיני השום וגם אותן מושחים במעט שמן.
- אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים זיתים ואת מרק העוף (בזהירות, בפינה, כדי שלא יזיז את כל תכולת התבנית), מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות.
- לאחר 45 דקות, מסירים את נייר כסף, אופים לא מכוסה עוד 15 דקות ועוד 5 דקות מתחת לגריל.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את העוף והתוספות לצלחת הגשה.
- אם רוצים, אפשר להפוך את הנוזלים שנותרו בתבנית לרוטב: מעבירים אותם לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים חצי כף קמח, טורפים היטב ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.
הערות
- אם לא מוצאים ליים, אפשר להחליף בלימון
- אפשר להשתמש בכל סוג של זיתים שאוהבים
- אם אין ציר עוף, אפשר להחליף ביין לבן או במים
הערות
- אם לא מוצאים ליים, אפשר להחליף בלימון
- אפשר להשתמש בכל סוג של זיתים שאוהבים
- אם אין ציר עוף, אפשר להחליף ביין לבן או במים
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
העוף יוצא עסיסי וטעים
אני אנסה…נראה מעולה
בהצלחה רבה (: נשמח לשמוע איך יצא…
אני גם אוהבת ליים, הם מכילים הרבה מיץ