עקיצת הדבורה “לעצלנים”
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6765.2 קק״ל 6765.2 קק״לפחמימות 662.8 גרם 662.8 גרםשומן 421.1 גרם 421.1 גרםנתרן 1255.9 מ״ג 1255.9 מ״גחלבון 106.7 גרם 106.7 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 5.8 גרםשומן רווי 183.4 גרם 183.4 גרםכולסטרול 1994.2 מ״ג 1994.2 מ״גסידן 930.1 מ״ג 930.1 מ״גברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 1397.4 מ״ג 1397.4 מ״גאבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות6765
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6765.2 קק״ל 6765.2 קק״לפחמימות 662.8 גרם 662.8 גרםשומן 421.1 גרם 421.1 גרםנתרן 1255.9 מ״ג 1255.9 מ״גחלבון 106.7 גרם 106.7 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 5.8 גרםשומן רווי 183.4 גרם 183.4 גרםכולסטרול 1994.2 מ״ג 1994.2 מ״גסידן 930.1 מ״ג 930.1 מ״גברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 1397.4 מ״ג 1397.4 מ״גאבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״גסגור
כשכתבתי את הספר “אם לסבתא היה מיקסר” היה לי ברור שתהיה בו גרסא של “עוגת עקיצת הדבורה” – אבל כמעט עד הרגע האחרון התלבטתי איזו גרסא בדיוק: עוגת השמרים הקלאסית, שקרובה יותר למקור הגרמני, או אחותה המקומית, האוורירית והמהירה יותר? בסוף, העוגה המסורתית עם בצק השמרים ניצחה ב”פנדלים”- בעיקר בגלל הכבוד למסורת, ותוכלו למצוא בעמ’ 96 בספר (וגם בקישור הזה). אבל הנה אופציה נוספת, למי שמעדיף בצק קליל יותר, שחושש מעבודה עם שמרים או שסתם מעדיף להקל לעצמו את החיים. גם כאן יש ציפוי שקדים בדבש מלמעלה וקרם וניל מהיר במרכז, אבל שכבות העוגה עשויות מטורט, והיא נשמרת טרייה זמן ארוך יותר. מי שאוהב עוגות רטובות, יכול לשדרג אותה על ידי הברשת השכבות לפני ההרכבה בסירופ מהיר (2 כפות דבש מעורבבות ב-3/4 כוס מים רותחים). רק אל תקראו לה “ביננשטיך” (עקיצת הדבורה, בגרמנית…).
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 6765 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
ציפוי
-
1כוס או 100 גרם שקדים פרוסים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/4כוס או 80 גרם דבש
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
מלית
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל-2 שכבות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים, 1 כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים ל-2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה, ואת השכבה העליונה מניחים על תבנית תנור (מיד נצפה אותה ונשחים בגריל).
- מכינים את הציפוי, מצפים ומשחימים בגריל: במחבת יבשה (ללא שמן) קולים פרוסות שקדים תוך ערבוב, להזהבה. מניחים בצד.
- מחממים תנור למצב גריל.
- בסיר גדול (חשוב! אחרת זה יגלוש) מחממים לרתיחה 1/2 כוס סוכר, דבש, חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות מבלי לערבב, עד שהציפוי מזהיב ומסמיך מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הקלויים.
- מיד מורחים את התערובת הרותחת על השכבה העליונה של העוגה.
- מכניסים תחת הגריל ל-30-60 שניות בלבד, עד להשחמת הציפוי (משגיחים כי זה נשרף בקלות!). מצננים מעט ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך)..
- מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב.
- מורחים את כל כמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה שבצלחת ההגשה. מסדרים על הקרם את משולשי העוגה (כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן).
- מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים, להתייצבות. מגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל-2 שכבות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביצים, 1 כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לגמרי.
- משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים ל-2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה, ואת השכבה העליונה מניחים על תבנית תנור (מיד נצפה אותה ונשחים בגריל).
- מכינים את הציפוי, מצפים ומשחימים בגריל: במחבת יבשה (ללא שמן) קולים פרוסות שקדים תוך ערבוב, להזהבה. מניחים בצד.
- מחממים תנור למצב גריל.
- בסיר גדול (חשוב! אחרת זה יגלוש) מחממים לרתיחה 1/2 כוס סוכר, דבש, חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות מבלי לערבב, עד שהציפוי מזהיב ומסמיך מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הקלויים.
- מיד מורחים את התערובת הרותחת על השכבה העליונה של העוגה.
- מכניסים תחת הגריל ל-30-60 שניות בלבד, עד להשחמת הציפוי (משגיחים כי זה נשרף בקלות!). מצננים מעט ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך)..
- מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב.
- מורחים את כל כמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה שבצלחת ההגשה. מסדרים על הקרם את משולשי העוגה (כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן).
- מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים, להתייצבות. מגישים קר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
פצצה!
תודה רבה!