פולנטה טבעונית עם פטריות מוקפצות – הכי דומה למחניודה!
איך מכינים פולנטה טבעונית בלי חלב ובטעם קרמי עשיר כמו של מחניודה? משתמשים בסויה מיוחדת לבישול ומוסיפים פטריות מוקפצות מעל בדיוק כמו במסעדה
איך מכינים פולנטה טבעונית בלי חלב ובטעם קרמי עשיר כמו של מחניודה? משתמשים בסויה מיוחדת לבישול ומוסיפים פטריות מוקפצות מעל בדיוק כמו במסעדה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.3 קק״ל 2225.2 קק״לפחמימות 7.9 גרם 31.5 גרםשומן 25.3 גרם 101.0 גרםנתרן 977.6 מ״ג 3910.2 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.4 מ״ג 25.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 65.6 מ״ג 262.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות556
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.3 קק״ל 2225.2 קק״לפחמימות 7.9 גרם 31.5 גרםשומן 25.3 גרם 101.0 גרםנתרן 977.6 מ״ג 3910.2 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.4 מ״ג 25.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 65.6 מ״ג 262.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״גסגור
אם אתם רגישים לחלב או טבעונים, וחושקים בפולנטה מפנקת וטעימה – זה הפתרון שלכם! פולנטה טבעונית בטעם עשיר וקרמי, שום מוצר מן החי לא יחסר לכם כאן, זו הבטחה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 556 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פולנטה
-
1 ליטר משקה סויה ללא סוכר אלפרו
-
1מיכל או 250 גרם מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
400 גרם קמח פולנטה
-
1 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
פטריות מוקפצות
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןפרוסות
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הפולנטה: ראשית, מביאים לרתיחה בסיר גדול את משקה הסויה ואת שמנת הסויה לבישול.
- שנית, מוסיפים את קמח התירס, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך כ-5 דקות עד לקבלת פולנטה במרקם קטיפתי.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים עוד דקה ומכבים את האש.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת.
- מטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
- מניחים את הפולנטה בצלחת, עורמים מעל את הפטריות המוקפצות, מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הפולנטה: ראשית, מביאים לרתיחה בסיר גדול את משקה הסויה ואת שמנת הסויה לבישול.
- שנית, מוסיפים את קמח התירס, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך כ-5 דקות עד לקבלת פולנטה במרקם קטיפתי.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים עוד דקה ומכבים את האש.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת.
- מטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
- מניחים את הפולנטה בצלחת, עורמים מעל את הפטריות המוקפצות, מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמה חיפשתי מתכון לזה.. אני טבעונית וממש בא לי בזמן!!!!
היי שירז! איזה כיף לשמוע. ספרי לנו איך יצא