פוקאצ’ה מקמח מלא עם פלפלים, שום ושמן זית
פוקאצ'ה מקמח מלא, בריאה יותר, רכה יותר וטעימה יותר. מאפה טבעוני שהוא חגיגה של טעמים עם טופינג של פלפלים ושום שנאפים יחד בתנור ומעלים ניחוחות מדהימים
פוקאצ'ה מקמח מלא, בריאה יותר, רכה יותר וטעימה יותר. מאפה טבעוני שהוא חגיגה של טעמים עם טופינג של פלפלים ושום שנאפים יחד בתנור ומעלים ניחוחות מדהימים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1614.5 קק״ל 3229.1 קק״לפחמימות 206.4 גרם 412.9 גרםשומן 77.2 גרם 154.4 גרםנתרן 3114.7 מ״ג 6229.4 מ״גחלבון 30.0 גרם 60.0 גרםסיבים תזונתיים 22.5 גרם 45.1 גרםשומן רווי 10.6 גרם 21.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 87.7 מ״ג 175.4 מ״גברזל 7.9 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1093.9 מ״ג 2187.7 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 9.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות1615
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1614.5 קק״ל 3229.1 קק״לפחמימות 206.4 גרם 412.9 גרםשומן 77.2 גרם 154.4 גרםנתרן 3114.7 מ״ג 6229.4 מ״גחלבון 30.0 גרם 60.0 גרםסיבים תזונתיים 22.5 גרם 45.1 גרםשומן רווי 10.6 גרם 21.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 87.7 מ״ג 175.4 מ״גברזל 7.9 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1093.9 מ״ג 2187.7 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 9.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 1615 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
1 כף גדושה סוכר חום כהה
-
270 מ"ל מים חמים1 כוס + 2 כפות
-
1 3/4כוסות או 250 גרם קמח מלא
-
1 3/4כוסות או 250 גרם קמח לבן
-
1/3כוס או 80 מ"ל שמן זית
-
1 כפית מלח דק
טופינג
-
2 פלפלים אדומים בינונייםאפשר גם בשני צבעים
-
3 שיני שום
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
- מכינים את הטופינג ואופים: חותכים פלפלים לרצועות בעובי 1 ס”מ ושום לפרוסות עבות.
- מערבבים פלפלים, שום ושמן זית בקערית ומשהים חצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק, מפזרים את הפלפלים והשום וזורים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
- מכינים את הטופינג ואופים: חותכים פלפלים לרצועות בעובי 1 ס”מ ושום לפרוסות עבות.
- מערבבים פלפלים, שום ושמן זית בקערית ומשהים חצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק, מפזרים את הפלפלים והשום וזורים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן