פילה דג עם קרם כרובית וירוקים מוקפצים
אודי ואושר מכינים מנה עיקרית ממש כמו במסעדות: פילה דג עם קרם כרובית ברוטב חמאה וצימוקים, בתוספת ירוקים מוקפצים עם שום ושמן זית
אודי ואושר מכינים מנה עיקרית ממש כמו במסעדות: פילה דג עם קרם כרובית ברוטב חמאה וצימוקים, בתוספת ירוקים מוקפצים עם שום ושמן זית
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1153.8 קק״ל 2307.6 קק״לפחמימות 238.2 גרם 476.4 גרםשומן 86.1 גרם 172.3 גרםנתרן 2817.7 מ״ג 5635.5 מ״גחלבון 65.4 גרם 130.8 גרםסיבים תזונתיים 14.0 גרם 28.1 גרםשומן רווי 22.7 גרם 45.4 גרםכולסטרול 181.7 מ״ג 363.3 מ״גסידן 425.6 מ״ג 851.3 מ״גברזל 10.8 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 2835.0 מ״ג 5670.0 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 25 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1154
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1153.8 קק״ל 2307.6 קק״לפחמימות 238.2 גרם 476.4 גרםשומן 86.1 גרם 172.3 גרםנתרן 2817.7 מ״ג 5635.5 מ״גחלבון 65.4 גרם 130.8 גרםסיבים תזונתיים 14.0 גרם 28.1 גרםשומן רווי 22.7 גרם 45.4 גרםכולסטרול 181.7 מ״ג 363.3 מ״גסידן 425.6 מ״ג 851.3 מ״גברזל 10.8 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 2835.0 מ״ג 5670.0 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1154 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם כרובית
ירוקים מוקפצים
-
4 כפות שמן זית
-
1 קישוא בינוני
-
1 שן שום
-
1 צרור עלי מנגולד
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
דגים
-
2 פילה דגי מוסר ים
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות אורגנו טרי
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות צנוברים
-
1 כף צימוקים כהים
-
1 כף זיתי קלמטה
-
2 עגבניות שרי בינוניות
אופן הכנה
- מכינים את קרם הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים. קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- שמים את פרחי הכרובית ואת השום בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל ומחממים 12 דקות.
- בעזרת סכין, חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הגרגירים.
- שמים במעבד מזון את הכרובית, השום, גרגירי הווניל ושאר הרכיבים וטוחנים מספר דקות למרקם חלק. מחממים ושומרים חם על בן מארי או במיקרוגל.
- מכינים את הירוקים: פורסים את הקישוא לפרוסות דקות. קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- קוצצים גס את החלק הירוק של המנגולד ואת הפטרוזיליה.
- יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ומאדים את הקישוא והשום 2-3 דקות.
- מוסיפים את המנגולד יחד עם גרידת ומיץ הלימון ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור ומכבים את האש.
- מכינים את הדגים: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את האורגנו ופילה הדג וצולים על צד העור כ-4 דקות.
- מוסיפים למחבת את החמאה, הצנוברים, הצימוקים והזיתים, מרתיחים ו”משקים” את הדגים במיצים שמצטברים במחבת במשך 1-2 דקות.
- הופכים את הדגים, סוחטים את העגבניות מסביב ומכבים את האש.
- מניחים על צלחת הגשה את קרם הכרובית, הירוקים המוקפצים ופילה הדג ויוצקים מעל את הרוטב שהצטבר במחבת. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את קרם הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים. קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- שמים את פרחי הכרובית ואת השום בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל ומחממים 12 דקות.
- בעזרת סכין, חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הגרגירים.
- שמים במעבד מזון את הכרובית, השום, גרגירי הווניל ושאר הרכיבים וטוחנים מספר דקות למרקם חלק. מחממים ושומרים חם על בן מארי או במיקרוגל.
- מכינים את הירוקים: פורסים את הקישוא לפרוסות דקות. קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- קוצצים גס את החלק הירוק של המנגולד ואת הפטרוזיליה.
- יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ומאדים את הקישוא והשום 2-3 דקות.
- מוסיפים את המנגולד יחד עם גרידת ומיץ הלימון ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור ומכבים את האש.
- מכינים את הדגים: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את האורגנו ופילה הדג וצולים על צד העור כ-4 דקות.
- מוסיפים למחבת את החמאה, הצנוברים, הצימוקים והזיתים, מרתיחים ו”משקים” את הדגים במיצים שמצטברים במחבת במשך 1-2 דקות.
- הופכים את הדגים, סוחטים את העגבניות מסביב ומכבים את האש.
- מניחים על צלחת הגשה את קרם הכרובית, הירוקים המוקפצים ופילה הדג ויוצקים מעל את הרוטב שהצטבר במחבת. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן