פירה קרמי ומושלם כמו של השף האגדי רובושון
מתכון לפירה תפוחי האדמה האגדי של השף ז'ואל רובושון. פירה מושלם במרקם עשיר וקטיפתי, שתוכלו להכין בבית בקלות ותרגישו במסעדת שלושה כוכבי מישלן
מתכון לפירה תפוחי האדמה האגדי של השף ז'ואל רובושון. פירה מושלם במרקם עשיר וקטיפתי, שתוכלו להכין בבית בקלות ותרגישו במסעדת שלושה כוכבי מישלן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 503.1 קק״ל 2012.4 קק״לפחמימות 3.6 גרם 14.5 גרםשומן 53.1 גרם 212.6 גרםנתרן 2999.3 מ״ג 11997.1 מ״גחלבון 3.5 גרם 13.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרםכולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״גסידן 74.2 מ״ג 296.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 82.3 מ״ג 329.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות503
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 503.1 קק״ל 2012.4 קק״לפחמימות 3.6 גרם 14.5 גרםשומן 53.1 גרם 212.6 גרםנתרן 2999.3 מ״ג 11997.1 מ״גחלבון 3.5 גרם 13.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרםכולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״גסידן 74.2 מ״ג 296.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 82.3 מ״ג 329.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 503 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה ובישול
-
250 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
250 מ"ל חלב 3%או 1 כוס + 1 כף חלב
-
2 ליטר מים
-
1 כף מלח דקלמי הבישול
-
1 1/2 כפיות מלח גסטחון בינוני
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
אופן הכנה
- מנקים היטב את תפוחי האדמה בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי, מבלי לקלוף אותם.
- ממלאים סיר ב-2 ליטר מים וכף מלח ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ-30 דקות. כשסכין חודרת אליהם בקלות, הם מוכנים.
- מסננים את המים, מוציאים את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומחזירים אל הסיר הריק.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה בעזרת מועך פירה ידני.
- מדליקים את האש על להבה נמוכה כדי לאדות את הנוזלים שנותרו.
- מרתיחים את החלב בקלחת נפרדת.
- את החמאה הקרה מחליקים לתוך סיר הפירה, מערבבים על אש נמוכה ותוך כדי מוסיפים את החלב בזרם דק, עד לקבלת מחית חלקה ורכה.
- רובושון היה מעביר את הפירה דרך מסננת דקה או חיתול בשלב זה. אפשר לדלג, זה עדיין ייצא נהדר.
- מוסיפים מלח גס ופלפל לבן ובעזרת בלנדר מוט, מקציפים את הפירה כשתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מנקים היטב את תפוחי האדמה בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי, מבלי לקלוף אותם.
- ממלאים סיר ב-2 ליטר מים וכף מלח ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ-30 דקות. כשסכין חודרת אליהם בקלות, הם מוכנים.
- מסננים את המים, מוציאים את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומחזירים אל הסיר הריק.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה בעזרת מועך פירה ידני.
- מדליקים את האש על להבה נמוכה כדי לאדות את הנוזלים שנותרו.
- מרתיחים את החלב בקלחת נפרדת.
- את החמאה הקרה מחליקים לתוך סיר הפירה, מערבבים על אש נמוכה ותוך כדי מוסיפים את החלב בזרם דק, עד לקבלת מחית חלקה ורכה.
- רובושון היה מעביר את הפירה דרך מסננת דקה או חיתול בשלב זה. אפשר לדלג, זה עדיין ייצא נהדר.
- מוסיפים מלח גס ופלפל לבן ובעזרת בלנדר מוט, מקציפים את הפירה כשתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
הכי חשוב לא לשכוח לסנן את המים אחרי שהוצאת את תפוחי האדמה. כי ככה זה מופיע בכל התרגומים המטומטמים של רובושון. לא לשכוח לסנן, כן?!?!
לא מקציפים פירה בשום צורה שהיא ובטח שלא רבושון.
את יכולה לוותר על ההקצפה, הפירה יצא טעים בכל מקרה. בהצלחה! 🙂
האם אפשר להמיר את המתכון לפרווה?
עשיתי בדיוק כמו שכתוב יצא אש הילדים טרפו וביקשו שוב .