פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול

הגשם דופק על החלון ומתחשק לכם אוכל מנחם? שי-לי ליפא מכינה מתכון משפחתי של פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול שיחממו לכם את הבטן
הגשם דופק על החלון ומתחשק לכם אוכל מנחם? שי-לי ליפא מכינה מתכון משפחתי של פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול שיחממו לכם את הבטן
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    374
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 374.4 קק״ל 2246.4 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 264.3 גרם
    שומן 14.7 גרם 88.1 גרם
    נתרן 1125.0 מ״ג 6750.0 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 32.4 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 45.9 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.8 מ״ג 466.5 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 20.7 מ״ג
    אשלגן 879.7 מ״ג 5278.1 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    374
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 374.4 קק״ל 2246.4 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 264.3 גרם
    שומן 14.7 גרם 88.1 גרם
    נתרן 1125.0 מ״ג 6750.0 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 32.4 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 45.9 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 77.8 מ״ג 466.5 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 20.7 מ״ג
    אשלגן 879.7 מ״ג 5278.1 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
שי-לי ליפא
X

4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פלפלים

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מרוקנים את הפלפלים. קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את עשבי התיבול. מרתיחים מים בקומקום. חותכים את הלימון לרבעים.
  2. מחממים את השמן במחבת עמוקה או בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות עד שהם רכים.
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים את הפפריקה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מערבבים את המים וממרח העגבניות בסיר אחר ורחב שיכול להכיל את כל הפלפלים. מוסיפים 1/2 מהנוזל לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהאורז מבושל למחצה, וכל הנוזלים נספגו בו. מוסיפים לאורז את עשבי התיבול ומערבבים.
  5. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז עד ל-3/4 מגובהם ומניחים בצפיפות בתוך הסיר עם הנוזל ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 50-40 דקות עד שהאורז מוכן.
  7. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה. מגישים עם פלחי הלימון.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות