פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול
הגשם דופק על החלון ומתחשק לכם אוכל מנחם? שי-לי ליפא מכינה מתכון משפחתי של פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול שיחממו לכם את הבטן
הגשם דופק על החלון ומתחשק לכם אוכל מנחם? שי-לי ליפא מכינה מתכון משפחתי של פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול שיחממו לכם את הבטן
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 374.4 קק״ל 2246.4 קק״לפחמימות 44.1 גרם 264.3 גרםשומן 14.7 גרם 88.1 גרםנתרן 1125.0 מ״ג 6750.0 מ״גחלבון 5.4 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 45.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.8 מ״ג 466.5 מ״גברזל 3.5 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 879.7 מ״ג 5278.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות374
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 374.4 קק״ל 2246.4 קק״לפחמימות 44.1 גרם 264.3 גרםשומן 14.7 גרם 88.1 גרםנתרן 1125.0 מ״ג 6750.0 מ״גחלבון 5.4 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 45.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.8 מ״ג 466.5 מ״גברזל 3.5 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 879.7 מ״ג 5278.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 374 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפלים
-
6 פלפלים אדומים בינוניים
מלית
-
6 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
4 שיני שום
-
1 1/4 כוסות אורז מלא
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
10 עלי נענע
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
6 כוסות מים
-
1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות
-
1קופסה או 100 גרם רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 לימון בינוני
אופן הכנה
- מרוקנים את הפלפלים. קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את עשבי התיבול. מרתיחים מים בקומקום. חותכים את הלימון לרבעים.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה או בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות עד שהם רכים.
- מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים את הפפריקה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מערבבים את המים וממרח העגבניות בסיר אחר ורחב שיכול להכיל את כל הפלפלים. מוסיפים 1/2 מהנוזל לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהאורז מבושל למחצה, וכל הנוזלים נספגו בו. מוסיפים לאורז את עשבי התיבול ומערבבים.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז עד ל-3/4 מגובהם ומניחים בצפיפות בתוך הסיר עם הנוזל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 50-40 דקות עד שהאורז מוכן.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה. מגישים עם פלחי הלימון.
אופן הכנה
- מרוקנים את הפלפלים. קוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את עשבי התיבול. מרתיחים מים בקומקום. חותכים את הלימון לרבעים.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה או בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות עד שהם רכים.
- מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים את הפפריקה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מערבבים את המים וממרח העגבניות בסיר אחר ורחב שיכול להכיל את כל הפלפלים. מוסיפים 1/2 מהנוזל לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהאורז מבושל למחצה, וכל הנוזלים נספגו בו. מוסיפים לאורז את עשבי התיבול ומערבבים.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז עד ל-3/4 מגובהם ומניחים בצפיפות בתוך הסיר עם הנוזל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 50-40 דקות עד שהאורז מוכן.
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה. מגישים עם פלחי הלימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן