פנקוטה יוגורט במרק פירות יער מהמם
פנקוטה יוגורט במרק פירות יער מעט חמצמץ, קינוח קרמי וטעים בטירוף, מבושם בוניל, ללא סוכר לבן, שגם נראה מרשים ומכינים בכמה שלבים פשוטים
פנקוטה יוגורט במרק פירות יער מעט חמצמץ, קינוח קרמי וטעים בטירוף, מבושם בוניל, ללא סוכר לבן, שגם נראה מרשים ומכינים בכמה שלבים פשוטים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 111.8 קק״ל 670.8 קק״לפחמימות 11.9 גרם 71.5 גרםשומן 3.5 גרם 21.2 גרםנתרן 76.0 מ״ג 456.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 9.9 מ״ג 59.4 מ״גסידן 151.0 מ״ג 905.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 145.1 מ״ג 870.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות112
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 111.8 קק״ל 670.8 קק״לפחמימות 11.9 גרם 71.5 גרםשומן 3.5 גרם 21.2 גרםנתרן 76.0 מ״ג 456.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 9.9 מ״ג 59.4 מ״גסידן 151.0 מ״ג 905.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 145.1 מ״ג 870.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 112 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
-
2כפיות שטוחות או 8 גרם אבקת ג’לטין
-
1/2 מקל וניל בינוני
-
2גביעי או 400 מ"ל יוגורט 3%
-
1/2 כוס ממתיק נוזלי
מרק פירות יער
-
3כוסות או 720 מ"ל מים
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מיץ חמוציות
-
1/3כוס או 80 מ"ל יין אדום יבש
-
1/2 כוס ממתיק נוזלי
-
1 כוס פירות יער קפואים
-
1 תפוז בינוני
-
1 מקל קינמון גדול
הגשה
-
1 כוס תותיםאו פירות יער טריים
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: יוצקים לסיר חלב, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים 10 דקות.
- בעזרת סכין מגרדים את הגרגירים ממקל הוניל ומוסיפים לסיר יחד עם המקל.
- מחממים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם, מבלי להגיע לרתיחה.
- מסירים מהאש. מוציאים את מקל הוניל.
- בקערה מערבבים יוגורט וממתיק. מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב. מסננים דרך מסננת דקה.
- יוצקים את התערובת המסוננת לתבניות או לכוסות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (ועד 4 ימים).
- מכינים את המרק: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, מיץ חמוציות, יין, ממתיק, פירות יער קפואים, גרידת קליפת תפוז ומקל קינמון. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות ללא כיסוי.
- מסננים את המרק, מצננים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מרכיבים את הקינוח ומגישים: מחלקים מרק לקערות, מחלצים את הפנקוטה מהכלי, מניחים במרכז ומקשטים מסביב בתותים או בפירות יער טריים.
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: יוצקים לסיר חלב, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים 10 דקות.
- בעזרת סכין מגרדים את הגרגירים ממקל הוניל ומוסיפים לסיר יחד עם המקל.
- מחממים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם, מבלי להגיע לרתיחה.
- מסירים מהאש. מוציאים את מקל הוניל.
- בקערה מערבבים יוגורט וממתיק. מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב. מסננים דרך מסננת דקה.
- יוצקים את התערובת המסוננת לתבניות או לכוסות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (ועד 4 ימים).
- מכינים את המרק: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, מיץ חמוציות, יין, ממתיק, פירות יער קפואים, גרידת קליפת תפוז ומקל קינמון. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות ללא כיסוי.
- מסננים את המרק, מצננים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מרכיבים את הקינוח ומגישים: מחלקים מרק לקערות, מחלצים את הפנקוטה מהכלי, מניחים במרכז ומקשטים מסביב בתותים או בפירות יער טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן