פסטל תרד וגבינות של ענת אלישע
יש מתכונים שכבר מהתמונות אפשר להבין כמה הם מגרים וטעימים, פסטל תרד וגבינות הוא לגמרי אחד כזה. מתכון עשיר ומושחת שרק עושה חשק לעוד. בתיאבון!
יש מתכונים שכבר מהתמונות אפשר להבין כמה הם מגרים וטעימים, פסטל תרד וגבינות הוא לגמרי אחד כזה. מתכון עשיר ומושחת שרק עושה חשק לעוד. בתיאבון!
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4123.3 קק״ל 4123.3 קק״לפחמימות 285.1 גרם 285.1 גרםשומן 246.7 גרם 246.7 גרםנתרן 7023.5 מ״ג 7023.5 מ״גחלבון 197.4 גרם 197.4 גרםסיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרםשומן רווי 122.8 גרם 122.8 גרםכולסטרול 1208.6 מ״ג 1208.6 מ״גסידן 4377.2 מ״ג 4377.2 מ״גברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 5049.7 מ״ג 5049.7 מ״גאבץ 20.6 מ״ג 20.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות4123
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4123.3 קק״ל 4123.3 קק״לפחמימות 285.1 גרם 285.1 גרםשומן 246.7 גרם 246.7 גרםנתרן 7023.5 מ״ג 7023.5 מ״גחלבון 197.4 גרם 197.4 גרםסיבים תזונתיים 20.1 גרם 20.1 גרםשומן רווי 122.8 גרם 122.8 גרםכולסטרול 1208.6 מ״ג 1208.6 מ״גסידן 4377.2 מ״ג 4377.2 מ״גברזל 26.2 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 5049.7 מ״ג 5049.7 מ״גאבץ 20.6 מ״ג 20.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 4123 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת תרד
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
800 גרם עלי תרד קפואים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 גביע גבינת שמנתבטעם טבעי, 30% שומן
תחתית התבנית
-
2 כפות שמן זית
-
6 תפוחי אדמה בינונייםשטופים ולא קלופים
400 גרם תערובת גבינות גבינות קשות מגורדות - אפשר לבחור כל סוג שאוהבים, באלה אני בחרתי
-
100 גרם גבינת מוצרלה
-
100 גרם גבינת צ’דר כתום
-
100 גרם גבינת גאודה
-
100 גרם גבינת פרמזן
בלילת ביצים
-
3 ביצים L
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות חום סטטי.
- מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את מדליוני התרד ומטגנים עד אידוי נוזלים מוחלט.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואת גבינת השמנת. מערבבים ומסירים מהגז.
- בעזרת מנדולינה/סכין חדה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר.
- משמנים קלות את התבנית.
- מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מעליהם מניחים שכבה דקה של תערובת התרד. מפזרים כ 2-3 כפות מתערובת הגבינות (אל תסיימו את התערובת, נשתמש בה בהמשך). חוזרים על הפעולה 3 פעמים כאשר השכבה העליונה תהיה של התרד.
- בקערה שמים ביצים, חלב, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח ו-3 כפות מתערובת הגבינה המגורדת. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
- מפזרים את יתרת הגבינה המגורדת מעל כל השכבות שעשינו.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומניחים מעל שכבה של רדיד אלומיניום.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה
- מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כחצי שעה או עד הזהבה עמוקה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות חום סטטי.
- מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את מדליוני התרד ומטגנים עד אידוי נוזלים מוחלט.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואת גבינת השמנת. מערבבים ומסירים מהגז.
- בעזרת מנדולינה/סכין חדה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר.
- משמנים קלות את התבנית.
- מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מעליהם מניחים שכבה דקה של תערובת התרד. מפזרים כ 2-3 כפות מתערובת הגבינות (אל תסיימו את התערובת, נשתמש בה בהמשך). חוזרים על הפעולה 3 פעמים כאשר השכבה העליונה תהיה של התרד.
- בקערה שמים ביצים, חלב, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח ו-3 כפות מתערובת הגבינה המגורדת. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
- מפזרים את יתרת הגבינה המגורדת מעל כל השכבות שעשינו.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומניחים מעל שכבה של רדיד אלומיניום.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה
- מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כחצי שעה או עד הזהבה עמוקה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן