קבלו להיט! הגירסה הביתית לתירס המושלם של קפה הוואנה בניו יורק
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.2 קק״ל 1584.9 קק״לפחמימות 42.2 גרם 168.9 גרםשומן 28.0 גרם 112.0 גרםנתרן 471.6 מ״ג 1886.5 מ״גחלבון 12.5 גרם 50.0 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.6 גרםשומן רווי 12.6 גרם 50.3 גרםכולסטרול 49.7 מ״ג 198.7 מ״גסידן 173.8 מ״ג 695.3 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 74.5 מ״ג 298.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות396
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.2 קק״ל 1584.9 קק״לפחמימות 42.2 גרם 168.9 גרםשומן 28.0 גרם 112.0 גרםנתרן 471.6 מ״ג 1886.5 מ״גחלבון 12.5 גרם 50.0 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.6 גרםשומן רווי 12.6 גרם 50.3 גרםכולסטרול 49.7 מ״ג 198.7 מ״גסידן 173.8 מ״ג 695.3 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 74.5 מ״ג 298.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
בקיבוץ כולם אכלו הכל עם מרגרינה, הדבר שהכי אהבתי היה תירס חם עם מלא מרגרינה והסגנית היתה מרגרינה עם סוכר. כן, כן. כשעזבנו את הקיבוץ ההורים שלי היו צריכים למול אותי לא רק מהרגלי החברה הסגורה ומבית הילדים אלא בעיקר מהטעמים של הקיבוץ ומההתמכרות הקשה שלי למרגרינה.
נזכרתי בחיבתי לתירס עם שכבה עצומה של מרגרינה עליו כשהייתי בקפה הוואנה בניו יורק, מסעדה קטנה ונהדרת שמגישה אוכל קובני ומקסיקני שזכה לגרסאות בהמון מסעדות ובתים. יש משהו נורא כייפי באכילת התירס בקפה הוואנה, השכבה הנדיבה של ממרח המיונז-חמאה-שמנת-גבינה שמלכלכת את הפרצוף וגורמת לך לרגע לחזור להיות הילדה הזו הקטנה והשמנמנה שהייתי בקיבוץ, שמחה לקראת המגע השמנוני של התירס בשפתיים.
הגירסה הביתית שלי לתירס של קפה הוואנה קצת מעגלת פינות, בעיקר בגלל שנורא קשה למצוא את הגבינה ואת הצ’ילי בהם הם משתמשים. ועדיין, זו אחת ממנות התירס השוות שתכינו לעצמכם. כי תירס זה לא רק לילדים קטנים, התירס הזה הוא ספייסי ומשמח ומתאים לילדים גדולים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 396 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח
-
4 כפות מיונז
-
2 כפות שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
50 גרם גבינת פטה 5%מפוררת
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת. או כל גבינה צהובה חריפה אחרת
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול עם 2 כפיות סוכר.
- לאחר שהמים רותחים מכניסים לסיר את קלחי התירס ומבשלים בערך 6 דקות. אם במקרה יש לכם גריל פתוח אפשר לצלות את התירס על הגריל עד שהתירס מתרכך. כך עושים את זה במקסיקו ובקפה הוואנה בניו יורק.
- בקערית מערבבית היטב את חומרי הממרח.
- מחממים מחבת פסים או את הגריל של התנור וצולים את התירס כמה דקות מכל כיוון. תוך כדי כדאי להבריש את התירס במעט חמאה מומסת.
- מוציאים את התירס מהמחבת או מהגריל, מורחים את הקלחים בממרח, מקשטים בצ’ילי, פטרוזיליה ומזלפים ליים. אם אין לכם ליים כי זו לא העונה לימון יהיה מצוין.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול עם 2 כפיות סוכר.
- לאחר שהמים רותחים מכניסים לסיר את קלחי התירס ומבשלים בערך 6 דקות. אם במקרה יש לכם גריל פתוח אפשר לצלות את התירס על הגריל עד שהתירס מתרכך. כך עושים את זה במקסיקו ובקפה הוואנה בניו יורק.
- בקערית מערבבית היטב את חומרי הממרח.
- מחממים מחבת פסים או את הגריל של התנור וצולים את התירס כמה דקות מכל כיוון. תוך כדי כדאי להבריש את התירס במעט חמאה מומסת.
- מוציאים את התירס מהמחבת או מהגריל, מורחים את הקלחים בממרח, מקשטים בצ’ילי, פטרוזיליה ומזלפים ליים. אם אין לכם ליים כי זו לא העונה לימון יהיה מצוין.
הערות
- בקפה הוואנה בניו יורק מגישים את התירס עם שיפוד עץ, לי בגירסה הביתית זה נראה מיותר.
- הכתובת של קפה הוואנה - עצירת חובה בניו יורק: 17 Prince St, New York, NY 10012
הערות
- בקפה הוואנה בניו יורק מגישים את התירס עם שיפוד עץ, לי בגירסה הביתית זה נראה מיותר.
- הכתובת של קפה הוואנה - עצירת חובה בניו יורק: 17 Prince St, New York, NY 10012