קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין

עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן
עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    742
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 742.2 קק״ל 5937.7 קק״ל
    פחמימות 32.2 גרם 257.7 גרם
    שומן 28.9 גרם 231.1 גרם
    נתרן 334.2 מ״ג 2673.5 מ״ג
    חלבון 54.9 גרם 439.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 40.0 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״ג
    סידן 57.2 מ״ג 457.6 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 29.2 מ״ג
    אשלגן 879.9 מ״ג 7039.5 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 44.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    742
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 742.2 קק״ל 5937.7 קק״ל
    פחמימות 32.2 גרם 257.7 גרם
    שומן 28.9 גרם 231.1 גרם
    נתרן 334.2 מ״ג 2673.5 מ״ג
    חלבון 54.9 גרם 439.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 40.0 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״ג
    סידן 57.2 מ״ג 457.6 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 29.2 מ״ג
    אשלגן 879.9 מ״ג 7039.5 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 44.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
נעמה פלד
X

30 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.

    עוף ופטריות בסיר
    מטגנים את הפטריות עם העוף

  5. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
    סילאן נוסף לסיר עם העוף והפטריות
    מוסיפים את הסילאן

    יין לבן נוסף לסיר
    מוסיפים את היין הלבן

  6. מכסים את הסיר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
  7. עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות ומניחים את ראשי השום במיקומים אסטרטגיים.
  8. מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
  9. מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (39)

Avatar

    Avatar
    שמואל

    הרוטב לא נהיה סמיך, מה עושים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שמואל, הרוטב לא צריך להיות סמיך מידי, וודא שתהליך הבישול זהה למתכון.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות