-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4385.2 קק״ל 4385.2 קק״לפחמימות 494.5 גרם 494.5 גרםשומן 208.4 גרם 208.4 גרםנתרן 3753.5 מ״ג 3753.5 מ״גחלבון 145.0 גרם 145.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 109.4 גרם 109.4 גרםכולסטרול 2464.6 מ״ג 2464.6 מ״גסידן 1314.5 מ״ג 1314.5 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1209.8 מ״ג 1209.8 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות4385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4385.2 קק״ל 4385.2 קק״לפחמימות 494.5 גרם 494.5 גרםשומן 208.4 גרם 208.4 גרםנתרן 3753.5 מ״ג 3753.5 מ״גחלבון 145.0 גרם 145.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 109.4 גרם 109.4 גרםכולסטרול 2464.6 מ״ג 2464.6 מ״גסידן 1314.5 מ״ג 1314.5 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1209.8 מ״ג 1209.8 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 4385 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”ממזרח מערב
-
8 ביצים M
-
1 גביע קוטג’
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות חום עליול תחתון.
- מבשלים את האטריות במים רותחים כ-3-4 דקות, מוטב להשאיר מעט אל-דנטה (האטריות עוברות בישול נוסף ועדיף שלא יהיו רכות מדי).
- מוציאים מהמים הרותחים, ומעבירים לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול של האטריות כדי שלא יהיו רכות מדי.
- משמנים מעט את התבנית ומסדרים בה את האטריות.
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה על גבי האטריות ומוודאים שכל הבלילה נטמעה היטב. בשלב זה כדאי לוודא שחלק מהאטריות יוצאות קצת החוצה מלמעלה כדי שיקבלו קריספ וגוון יפה באפיה בתנור.
- מעבירים לאפיה בתנור, למשך 35-40 דקות.
- מוציאים, ונותנים לקוגל להצטנן ולהתייצב בטרם ההגשה.
- מומלץ להגיש עם יוגורט/שמנת חמוצה ואם אתם אוהבים, מומלץ להוסיף גם מלפפון חמוץ, כמיטב המסורת.
בתאבון וחג שמח.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות חום עליול תחתון.
- מבשלים את האטריות במים רותחים כ-3-4 דקות, מוטב להשאיר מעט אל-דנטה (האטריות עוברות בישול נוסף ועדיף שלא יהיו רכות מדי).
- מוציאים מהמים הרותחים, ומעבירים לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול של האטריות כדי שלא יהיו רכות מדי.
- משמנים מעט את התבנית ומסדרים בה את האטריות.
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה על גבי האטריות ומוודאים שכל הבלילה נטמעה היטב. בשלב זה כדאי לוודא שחלק מהאטריות יוצאות קצת החוצה מלמעלה כדי שיקבלו קריספ וגוון יפה באפיה בתנור.
- מעבירים לאפיה בתנור, למשך 35-40 דקות.
- מוציאים, ונותנים לקוגל להצטנן ולהתייצב בטרם ההגשה.
- מומלץ להגיש עם יוגורט/שמנת חמוצה ואם אתם אוהבים, מומלץ להוסיף גם מלפפון חמוץ, כמיטב המסורת.
בתאבון וחג שמח.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן