קוראים לה ביאנקה: פיצה לבנה עם תרד ובצל סגול
- ניצן סוסיד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2627.5 קק״ל 5255.1 קק״לפחמימות 230.5 גרם 461.0 גרםשומן 153.9 גרם 307.8 גרםנתרן 3451.0 מ״ג 6902.0 מ״גחלבון 76.1 גרם 152.2 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 33.4 גרםשומן רווי 62.8 גרם 125.5 גרםכולסטרול 141.5 מ״ג 282.9 מ״גסידן 1266.0 מ״ג 2532.0 מ״גברזל 13.5 מ״ג 27.1 מ״גאשלגן 1901.6 מ״ג 3803.1 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2628
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2627.5 קק״ל 5255.1 קק״לפחמימות 230.5 גרם 461.0 גרםשומן 153.9 גרם 307.8 גרםנתרן 3451.0 מ״ג 6902.0 מ״גחלבון 76.1 גרם 152.2 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 33.4 גרםשומן רווי 62.8 גרם 125.5 גרםכולסטרול 141.5 מ״ג 282.9 מ״גסידן 1266.0 מ״ג 2532.0 מ״גברזל 13.5 מ״ג 27.1 מ״גאשלגן 1901.6 מ״ג 3803.1 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
להכין פיצה בבית זה כיף נורא. גם פעילות שאפשר ורצוי לצרף אליה את הילדים וגם כזו שנותנת תמורה טעימה ומפנקת בלי עבודה לאורך זמן, בלי התפחה ובלי ללכלך יותר מדי כלים. נשמע הזוי? קראו את המתכון הזה לפיצה לבנה ותבינו כמה קל להכין פיצה מושלמת בבית ותתאהבו.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2628 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 כף אורגנו יבש
רוטב
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות קמח לבן
-
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
מעל
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
100 גרם גבינת קשקבלמגורדת
-
500 גרם עלי תרדחלוט קלות
-
1 בצל סגול בינוניפרוס
אופן הכנה
- שמים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק מלבד המלח. לשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות, על מנת שהבצק ייצא רך וגמיש ולא דביק.
- מתפיחים את הבצק מכוסה כשעה.
- להכנת הרוטב: מחממים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב באמצעות מטרפה.
- מוסיפים את השמנת, החלב והתבלינים וטורפים עד שמסמיך.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים.
- מורחים מחצית מהרוטב על התחתית ומפזרים מעל את הגבינות ,התרד ופרוסות הבצל.
- אופים 15 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם הפיצה השנייה.
אופן הכנה
- שמים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק מלבד המלח. לשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות, על מנת שהבצק ייצא רך וגמיש ולא דביק.
- מתפיחים את הבצק מכוסה כשעה.
- להכנת הרוטב: מחממים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב באמצעות מטרפה.
- מוסיפים את השמנת, החלב והתבלינים וטורפים עד שמסמיך.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים.
- מורחים מחצית מהרוטב על התחתית ומפזרים מעל את הגבינות ,התרד ופרוסות הבצל.
- אופים 15 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם הפיצה השנייה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
יש עודף נוזלים במתכון… אני הוספתי כ חצי כוס קמח, כי הבלילה יצאה רכה ודביקה
קמחים שונים מתנהגים שונה, יכול להיות שלעתים צריך להוסיף עוד קמח
וגם רציתי לשאול למה יש אדום על הפיצה?זה רסק?כי אין משהו כזה במתכון
היי דסי, זה החריכה של הגבינה בתנור, אין רסק 🙂
נפלא לשולחן החג
אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור לילה במקרר?
אפשר