פשטידת ברוקולי וגבינות מנצחת
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה אבל לא שמנה מדי וברוקולי שמוסיף המון בריאות. הקיש המושלם הזה יככב בכל בופה, בראנץ' או ארוחת ערב
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה אבל לא שמנה מדי וברוקולי שמוסיף המון בריאות. הקיש המושלם הזה יככב בכל בופה, בראנץ' או ארוחת ערב
- רות אופק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2664.8 קק״ל 2664.8 קק״לפחמימות 145.0 גרם 145.0 גרםשומן 169.3 גרם 169.3 גרםנתרן 18773.0 מ״ג 18773.0 מ״גחלבון 113.3 גרם 113.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 44.9 גרם 44.9 גרםכולסטרול 967.7 מ״ג 967.7 מ״גסידן 698.0 מ״ג 698.0 מ״גברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 553.1 מ״ג 553.1 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות2665
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2664.8 קק״ל 2664.8 קק״לפחמימות 145.0 גרם 145.0 גרםשומן 169.3 גרם 169.3 גרםנתרן 18773.0 מ״ג 18773.0 מ״גחלבון 113.3 גרם 113.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 44.9 גרם 44.9 גרםכולסטרול 967.7 מ״ג 967.7 מ״גסידן 698.0 מ״ג 698.0 מ״גברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 553.1 מ״ג 553.1 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 2665 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
210גרם או 1 1/2 כוסות קמח כוסמין
-
100 גרם חמאה קרה
-
1 ביצה L
-
05 כפיות מלח דק
-
2 כפות מים קרים
מלית
-
1 ברוקולי קטן
-
2 ביצים L
-
2 שיני שום
-
150 גרם גבינה בולגרית
-
100 גרם גבינת מוצרלה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: חותכים את החמאה לקוביות. במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי (שמזכיר מרקם של קוסקוס). אם הבצק לא מתגבש מספיק מוסיפים מים, כף אחרי כף.
- מעבירים למשטח מקומח. מאחדים לגוש בצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
- מרדדים את הבצק ליריעה דקה, מרפדים איתו תבנית פאי ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבצק לתנור ל-20 דקות, מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים את המלית: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים לכמה דקות רק כדי שיתרכך מעט. מעבירים לקערה עם מי קרח לדקה, מסננים ומניחים בצד.
- אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים והשום עד שהתערובת אחידה.
- מרכיבים את הקיש: מפוררים את הגבינה הבולגרית לתערובת ויוצקים מעל הקלתית שהצטננה.
- מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרחי הברוקולי.
- אופים את הקיש במשך כחצי שעה על שכל הקיש משחים מלמעלה. מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: חותכים את החמאה לקוביות. במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי (שמזכיר מרקם של קוסקוס). אם הבצק לא מתגבש מספיק מוסיפים מים, כף אחרי כף.
- מעבירים למשטח מקומח. מאחדים לגוש בצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
- מרדדים את הבצק ליריעה דקה, מרפדים איתו תבנית פאי ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבצק לתנור ל-20 דקות, מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.
- מכינים את המלית: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים לכמה דקות רק כדי שיתרכך מעט. מעבירים לקערה עם מי קרח לדקה, מסננים ומניחים בצד.
- אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים והשום עד שהתערובת אחידה.
- מרכיבים את הקיש: מפוררים את הגבינה הבולגרית לתערובת ויוצקים מעל הקלתית שהצטננה.
- מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרחי הברוקולי.
- אופים את הקיש במשך כחצי שעה על שכל הקיש משחים מלמעלה. מצננים ומגישים.
הערות
- במקום המוצרלה אפשר לשים כל גבינה צהובה שאוהבים
הערות
- במקום המוצרלה אפשר לשים כל גבינה צהובה שאוהבים
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
יצא נדיר וואו! האם אפשר להקפיא? ואם כן איך להקפיא ואיך להפשיר
שמחים שאהבת. אפשר להקפיא, ולהוציא להפשרה על השיש כמה שעות לפני שמגישים, ואז להכניס לתנור לחימום.