קישואים ממולאים (צמחוניים) ברוטב רימונים
יותר ויותר ישראלים בוחרים לוותר על בשר, ואין שום סיבה שלא ייהנו ממנות מיוחדות ומושקעות שהוכנו למענם באהבה. מנה מרשימה לאירוח שכל האורחים יאהבו – קישואים ממולאים נהדרים ברוטב חמוץ מתוק של רימונים.
יותר ויותר ישראלים בוחרים לוותר על בשר, ואין שום סיבה שלא ייהנו ממנות מיוחדות ומושקעות שהוכנו למענם באהבה. מנה מרשימה לאירוח שכל האורחים יאהבו – קישואים ממולאים נהדרים ברוטב חמוץ מתוק של רימונים.
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.2 קק״ל 1937.6 קק״לפחמימות 36.0 גרם 287.7 גרםשומן 21.1 גרם 168.7 גרםנתרן 799.5 מ״ג 6396.3 מ״גחלבון 11.2 גרם 89.7 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 85.5 גרםשומן רווי 9.8 גרם 78.7 גרםכולסטרול 8.4 מ״ג 67.4 מ״גסידן 50.0 מ״ג 399.8 מ״גברזל 10.3 מ״ג 82.7 מ״גאשלגן 367.5 מ״ג 2939.7 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 72.1 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות242
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.2 קק״ל 1937.6 קק״לפחמימות 36.0 גרם 287.7 גרםשומן 21.1 גרם 168.7 גרםנתרן 799.5 מ״ג 6396.3 מ״גחלבון 11.2 גרם 89.7 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 85.5 גרםשומן רווי 9.8 גרם 78.7 גרםכולסטרול 8.4 מ״ג 67.4 מ״גסידן 50.0 מ״ג 399.8 מ״גברזל 10.3 מ״ג 82.7 מ״גאשלגן 367.5 מ״ג 2939.7 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 72.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 242 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
3/4 כוס אורז בסמטימושרה במים קרים ל-30 דקות ומסונן
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 צרור נענערק העלים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 בצל קטן
-
3 שיני שום
-
1/2 כוס משמשים מיובשים
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
4 כפות צנוברים קלויים
-
3 כפות שמן זית
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 בקבוק מיץ רימונים
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות סוכר חום
-
3 עלי דפנה
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את השמיר, הנענע, הפטרוזיליה והבצל.
- קוצצים גס את המשמשים המיובשים.
- כותשים את שיני השום.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי.
- ממלאים את הקישואים: בעזרת כפית פריזאית, מרוקנים את הקישואים מהתוכן שלהם.
- ממלאים כל קישוא בתערובת המילוי, לא דוחסים יותר מדי. מניחים בתבנית שמתאימה לתנור.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג’ינג’ר.
- מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב ויוצקים לתבנית עד גובה 3/4 של הקישואים הממולאים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכסים את התבנית בנייר כסף.
- אופים את הממולאים בתנור החם 45 דקות.
- מפזרים מעט גרגירי רימון ומגישים את המנה.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את השמיר, הנענע, הפטרוזיליה והבצל.
- קוצצים גס את המשמשים המיובשים.
- כותשים את שיני השום.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי.
- ממלאים את הקישואים: בעזרת כפית פריזאית, מרוקנים את הקישואים מהתוכן שלהם.
- ממלאים כל קישוא בתערובת המילוי, לא דוחסים יותר מדי. מניחים בתבנית שמתאימה לתנור.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג’ינג’ר.
- מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב ויוצקים לתבנית עד גובה 3/4 של הקישואים הממולאים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכסים את התבנית בנייר כסף.
- אופים את הממולאים בתנור החם 45 דקות.
- מפזרים מעט גרגירי רימון ומגישים את המנה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן