קליפורניה טאקוס – טאקו דגים במרינדה
טאקו דגים במרינדה עם סלט קולסלאו, סלסלת מנגו ורוטב כוסברה שום - חגיגה של טעמים בפה, מנה ראשונה או עיקרית מושלמת למי שרוצה להתפנק
טאקו דגים במרינדה עם סלט קולסלאו, סלסלת מנגו ורוטב כוסברה שום - חגיגה של טעמים בפה, מנה ראשונה או עיקרית מושלמת למי שרוצה להתפנק
- דנה רייכר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 538.6 קק״ל 2154.5 קק״לפחמימות 37.0 גרם 147.9 גרםשומן 32.4 גרם 129.5 גרםנתרן 988.8 מ״ג 3955.3 מ״גחלבון 23.1 גרם 92.5 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 41.4 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרםכולסטרול 46.1 מ״ג 184.4 מ״גסידן 198.6 מ״ג 794.6 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 1350.2 מ״ג 5400.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות539
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 538.6 קק״ל 2154.5 קק״לפחמימות 37.0 גרם 147.9 גרםשומן 32.4 גרם 129.5 גרםנתרן 988.8 מ״ג 3955.3 מ״גחלבון 23.1 גרם 92.5 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 41.4 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרםכולסטרול 46.1 מ״ג 184.4 מ״גסידן 198.6 מ״ג 794.6 מ״גברזל 3.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 1350.2 מ״ג 5400.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
אם יש מאכל שאני בחיים לא אעמוד בפניו זה טאקוס! הפעם הכנתי אותם בגרסת הדג בגריל עם מרינדה קריאולית מהמטבח הניו אורלינסי. את הדג השריתי עם המרינדה בשקיות הזיפר של סנו שהן פשוט חרישה אצלי במטבח, השקיות מאפשרות לי השריה אטומה לגמרי של הדג – כלום לא זולג החוצה, והדג מקבל מקסימום טעמים 👌🏼
זה ביס שמשלב מתיקות, מליחות, חריפות ופריכות ואני בטוחה שגם אתם תתאהבו בו אם לא כמוני אז יותר!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 539 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
2 פילה דג ברמונדי ישראליאו לברק או כל דג לבן אחר שאוהבים
מרינדה לדג
-
2 כפות תערובת תיבול קייג’ון
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס לייםמיץ מליים אחד
סלט קולסלאו
סלסה מנגו
-
2 מנגו בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
3 עגבניות בינוניותקצוצות דק
-
1/2 בצל סגול בינוניקצוץ דק
-
פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
1 חופן כוסברהקצוצה
רוטב כוסברה שום
-
1/4 צרור כוסברה
-
1 שן שוםכתושה
-
2 עלי קפיר ליים טרי
-
1/4 כוס מיץ לייםמיץ מליים אחד
-
3 כפות מיונזאו 4 כפות, לפי הטעם
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה לדג. מכניסים את הפילטים לשקית הזיפר, מוזגים את המרינדה ומשקשקים. מכניסים למקרר לחצי שעה כשלאחר רבע שעה הופכים את השקית לצד השני - כך הדג סופג את המרינדה משני הכיוונים.
- מכינים את הקולסלאו: מערבבים את הירקות יחד עם התיבול ומכניסים למקרר לקופסא אטומה.
- מכינים את סלסלת המנגו: מערבבים את מרכיבי סלסת המנגו - אין צורך בתיבול אבל גם אותה מומלץ לשמור בקופסא סגורה במקרר לאחר הערבוב.
- מכינים את רוטב הכוסברה-שום: מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וכשמתקבל רוטב ירקרק חלק שומרים אותו בכלי מזיגה במקרר.
- לתנור שחומם מראש ל190 מעלות על מצב גריל מכניסים את הדגים ל-10 דקות.
- מחממים את הטורטיות: אם לא משיגים טורטיות קטנות, ניתן ליצור עיגולי טאקו קטנים מרינג. מחממים את הטורטיות על מחבת.
- על טורטיה מניחים קצת מסלט הקולסלאו, קצת מסלט המנגו, וכמה נתחים בשרניים של הדג.
- מעל הכל מוזגים מעל רוטב שום-כוסברה, וטיפ ממני - תוסיפו גם סריראצ’ה:) תהנו!
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה לדג. מכניסים את הפילטים לשקית הזיפר, מוזגים את המרינדה ומשקשקים. מכניסים למקרר לחצי שעה כשלאחר רבע שעה הופכים את השקית לצד השני - כך הדג סופג את המרינדה משני הכיוונים.
- מכינים את הקולסלאו: מערבבים את הירקות יחד עם התיבול ומכניסים למקרר לקופסא אטומה.
- מכינים את סלסלת המנגו: מערבבים את מרכיבי סלסת המנגו - אין צורך בתיבול אבל גם אותה מומלץ לשמור בקופסא סגורה במקרר לאחר הערבוב.
- מכינים את רוטב הכוסברה-שום: מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וכשמתקבל רוטב ירקרק חלק שומרים אותו בכלי מזיגה במקרר.
- לתנור שחומם מראש ל190 מעלות על מצב גריל מכניסים את הדגים ל-10 דקות.
- מחממים את הטורטיות: אם לא משיגים טורטיות קטנות, ניתן ליצור עיגולי טאקו קטנים מרינג. מחממים את הטורטיות על מחבת.
- על טורטיה מניחים קצת מסלט הקולסלאו, קצת מסלט המנגו, וכמה נתחים בשרניים של הדג.
- מעל הכל מוזגים מעל רוטב שום-כוסברה, וטיפ ממני - תוסיפו גם סריראצ’ה:) תהנו!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אמאלה זה נראה סוף!!!!!!! רצה להכין