לגלות את השוק מחדש עם מתכון של קראמבל רוברב ותותים
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3067.4 קק״ל 3067.4 קק״לפחמימות 506.4 גרם 506.4 גרםשומן 106.4 גרם 106.4 גרםנתרן 830.1 מ״ג 830.1 מ״גחלבון 23.5 גרם 23.5 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 138.4 מ״ג 138.4 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 626.3 מ״ג 626.3 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות3067
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3067.4 קק״ל 3067.4 קק״לפחמימות 506.4 גרם 506.4 גרםשומן 106.4 גרם 106.4 גרםנתרן 830.1 מ״ג 830.1 מ״גחלבון 23.5 גרם 23.5 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 138.4 מ״ג 138.4 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 626.3 מ״ג 626.3 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
כמו הרבה מאכלים נהדרים אחרים, גם הקראמבל הומצא בכלל כמנת דוחק, באנגליה בתקופת מלחמת העולם השנייה. בזמן המלחמה מוצרי מזון בסיסיים היו בהקצבה ומוצרי מזון אחרים היו חסרים (ביצים למשל), כך נולד הקראמבל הנפלא, שהמצרכים שבו היו חלק מסל המצרכים שהיה בהקצבה לאזרחים. היות שהוא כל כך קל להכנה וכל כך כל כך טעים הוא זכה מיד להצלחה והפך למנת דגל במטבח הבריטי.
קראמבל – למעשה מדובר בתערובת של קוביות פרי מתובלות מכוסות בשכבה של פירורי בצק פריך, אופים הכול יחד ומקבלים פלא: הפירות מתקתקים וחמצמצים מתרככים והופכים נימוחים ועסיסיים, והבצק המתקתק נהיה סופר פריך – קונטרסט מושלם של טעמים ומרקמים. וזהו גם מנה כל כך קלה להכנה!
אפשר להכין את הקראמבל ממש מכל פרי שאוהבים! פירות קיץ (שזיפים, אפרסקים, משמשים וכו), פירות חורף (למשל פירות אדומים) ואפילו מפירות כמו תפוחים ואגסים!
עונת הרוברב כבר החלה, וגם תותים כבר אפשר למצוא בשווקים. השילוב של שניהם עושה עבודה נהדרת בקראמבל, ובשילוב של הליים והבלסמי מתקבל עושר גוונים של טעמי חמוץ ומתוק.
על זה אומרים אצלנו בבית – שפתיים ישקו.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 3067 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירות
-
1 חבילה רוברב
-
1 קופסה תותים
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
1/4 כוס קורנפלור
-
1 כפית חומץ בלסמי
-
1 כפית תמצית וניל
בצק
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כוס סוכר חום
-
125 גרם חמאה קרה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את התותים והרוברב לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית חסינת חום.
- מוסיפים מיץ וקליפה מליים, וניל ובלסמי ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב.
- מסדרים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה וישרה.
- מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את פירורי הבצק בשכבה אחידה על התותים והרוברבר.
- אופים 35-45 דק עד להזהבת הפרורים.
- מומלץ להגיש עם גלידה וניל\שמנת חמוצה\קצפת.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את התותים והרוברב לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית חסינת חום.
- מוסיפים מיץ וקליפה מליים, וניל ובלסמי ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב.
- מסדרים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה וישרה.
- מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את פירורי הבצק בשכבה אחידה על התותים והרוברבר.
- אופים 35-45 דק עד להזהבת הפרורים.
- מומלץ להגיש עם גלידה וניל\שמנת חמוצה\קצפת.
הערות
- ניתן להוריד 2\1 כוס מכמות הקמח במתכון ולהוסיף במקום שיבולת שועל, זה נותן אקסטרה פריכות וטעם נהדר
- ניתן להמיר את הקמח הלבן (או חלקו) בכל קמח אחר שאוהבים (חיטה מלאה, כוסמין וכו׳)
- אפשר להוסיף לבצק מעט אגוזים קצוצים שמוסיפים טקסטורה וטעם נהדר
- כאמור - ניתן לגוון בפירות ולהשתמש בכל פרי או שילוב פירות שאוהבים
- אפשר להוסיף לתערובת הפירות מעט אלכוהול (קצת ברנדי או רום למשל)
- אפשר לאפות את הקראמבל בכלים אישיים
הערות
- ניתן להוריד 2\1 כוס מכמות הקמח במתכון ולהוסיף במקום שיבולת שועל, זה נותן אקסטרה פריכות וטעם נהדר
- ניתן להמיר את הקמח הלבן (או חלקו) בכל קמח אחר שאוהבים (חיטה מלאה, כוסמין וכו׳)
- אפשר להוסיף לבצק מעט אגוזים קצוצים שמוסיפים טקסטורה וטעם נהדר
- כאמור - ניתן לגוון בפירות ולהשתמש בכל פרי או שילוב פירות שאוהבים
- אפשר להוסיף לתערובת הפירות מעט אלכוהול (קצת ברנדי או רום למשל)
- אפשר לאפות את הקראמבל בכלים אישיים
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
מתכון מעולה!
תודה רבה!
איפה אפשר ליקנות את הרוברב?
כתוב חבילת רוברב.. כמה זה במשקל? יש חבילות בגדלים שונים אני מניח
היי איתי, בערך 400 גרם גבעולים