קרם שניט – קינוח שכבות של בצק עלים עם קרם וניל
- מיקי שמו
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 938.9 קק״ל 5633.7 קק״לפחמימות 116.0 גרם 696.1 גרםשומן 50.3 גרם 302.0 גרםנתרן 625.5 מ״ג 3752.8 מ״גחלבון 22.7 גרם 136.2 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.0 גרםשומן רווי 21.4 גרם 128.2 גרםכולסטרול 11.0 מ״ג 66.0 מ״גסידן 144.0 מ״ג 863.9 מ״גברזל 6.5 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 311.0 מ״ג 1866.1 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות939
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 938.9 קק״ל 5633.7 קק״לפחמימות 116.0 גרם 696.1 גרםשומן 50.3 גרם 302.0 גרםנתרן 625.5 מ״ג 3752.8 מ״גחלבון 22.7 גרם 136.2 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.0 גרםשומן רווי 21.4 גרם 128.2 גרםכולסטרול 11.0 מ״ג 66.0 מ״גסידן 144.0 מ״ג 863.9 מ״גברזל 6.5 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 311.0 מ״ג 1866.1 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.8 מ״גסגור
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 939 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם בצק עלים קפוא
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל חלב 3%
-
2חבילות או 160 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
הגשה
-
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את בצק העלים על תבנית התנור, מחוררים מעט בעזרת מזלג, מניחים מעל נייר אפייה ותבנית תנור נוספת שתשמש כמשקולת ואופים בתנור החם 40 דקות.
- בעזרת סכין חדה חותכים את המלבן ל-3 חלקים שווים.
- בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
- מניחים 1/3 בצק עלים אפוי על משטח העבודה ומורחים עליו מחצית מהקרם, נעזרים בפלטה. מניחים מעל הקרם את ה-1/3 השני של בצק העלים האפוי ומורחים את המחצית השנייה של הקרם. מסיימים בבצק עלים אפוי.
- חותכים את עוגת השכבות שנוצרה למנות אישיות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את בצק העלים על תבנית התנור, מחוררים מעט בעזרת מזלג, מניחים מעל נייר אפייה ותבנית תנור נוספת שתשמש כמשקולת ואופים בתנור החם 40 דקות.
- בעזרת סכין חדה חותכים את המלבן ל-3 חלקים שווים.
- בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
- מניחים 1/3 בצק עלים אפוי על משטח העבודה ומורחים עליו מחצית מהקרם, נעזרים בפלטה. מניחים מעל הקרם את ה-1/3 השני של בצק העלים האפוי ומורחים את המחצית השנייה של הקרם. מסיימים בבצק עלים אפוי.
- חותכים את עוגת השכבות שנוצרה למנות אישיות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
תגובות (14)
בקונדיטוריות אופים בתבנית פתוחה ורגילה ובחלק העליון של העוגה שמים את הבצק עלים הפוך כלומר החלק שהיה על התבנית כלפי מעלה וזה יוצא מעולה. ועם קרם פטיסייר הקרם שניט יוצא הכי טעים
אפיה בטמפ’ של 180 מעלות צלזיוס למשך 40 דקות אינה מספקת. הבצק נאפה טוב בחלק התחתון בחלק העליון פחות. סמתי 2 תבניות של התנור האחת על השניה ובשניה הנחתי שכבה נוספת ומעליה תבנית חד פעמית.אמשיך באפיה ללא תבניות עד להזהבה של הבצק.
אחרי אפייה של 40 דקות, אפשר להוריד את התבנית המשמשת כמשקולת ולהמשיך לאפות עוד מס’ דקות, עד שחלקו העליון של הבצק מזהיב מעט.