קרמשניט טבעוני משיבולת שועל וכוסמין עם קרם שקדים
לא משנה אם אתם קוראים לזה קרמשניט, נפוליאון או מילפיי - כולם אוהבים את קינוח השכבות הזה, כאן בגרסה טבעונית עם קרם שקדים וקרקרים בריאים
לא משנה אם אתם קוראים לזה קרמשניט, נפוליאון או מילפיי - כולם אוהבים את קינוח השכבות הזה, כאן בגרסה טבעונית עם קרם שקדים וקרקרים בריאים
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 754.5 קק״ל 3017.9 קק״לפחמימות 88.5 גרם 353.9 גרםשומן 38.9 גרם 155.6 גרםנתרן 707.7 מ״ג 2830.9 מ״גחלבון 19.5 גרם 78.0 גרםסיבים תזונתיים 12.7 גרם 50.7 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 270.0 מ״ג 1080.0 מ״גברזל 16.1 מ״ג 64.5 מ״גאשלגן 622.2 מ״ג 2489.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל 5 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות755
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 754.5 קק״ל 3017.9 קק״לפחמימות 88.5 גרם 353.9 גרםשומן 38.9 גרם 155.6 גרםנתרן 707.7 מ״ג 2830.9 מ״גחלבון 19.5 גרם 78.0 גרםסיבים תזונתיים 12.7 גרם 50.7 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 270.0 מ״ג 1080.0 מ״גברזל 16.1 מ״ג 64.5 מ״גאשלגן 622.2 מ״ג 2489.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 755 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרקרים
-
1/2כוס או 70 גרם קמח כוסמין מלא
-
2/3 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
4 כפות גרעיני חמנייה
-
2 כפות גרעיני דלעת
-
2 כפות שומשום
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
-
1/2 כפית קצח
קרם שקדים
-
1 כוס שקדים מולבנים שלמים
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
-
4 כפות מיץ לימון
-
3 כפות רסק תפוחים
-
1/2 כפית סירופ מייפל
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות שמן זית
הגשה
-
1 חבילה פירות יער טריים
אופן הכנה
- משרים את השקדים במים במשך לפחות 4 שעות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הקרקרים: מניחים את כל חומרי המתכון מלבד הקצח בקערה ומשהים ל-30 דקות (התערובת אמורה להיות מעט מימית).
- לאחר 30 דקות, בוחנים את סמיכות התערובת ומתקנים לפי הצורך: אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד 2 כפות מים ו-1 כפית שמן, אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים 1 כף קמח כוסמין מלא ו-1 כף שיבולת שועל וממתינים 10 דקות נוספות.
- משטחים את התערובת על התבנית בעזרת מרית לעובי 1/2 ס”מ, מפזרים מעל את הקצח ואופים כ-30 דקות עד השחמה. מצננים על גבי רשת ושוברים לקרקרים.
- מכינים את קרם השקדים: מסננים את השקדים ומעבירים את כל המרכיבים הנותרים לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים למרקם חלק וקרמי.
- שמים כפית גדושה של הקרם בין כל שני קרקרים ועורמים אחד על גבי השני, עד שנוצר מגדל קרקרים קטן. מגישים עם פירות.
אופן הכנה
- משרים את השקדים במים במשך לפחות 4 שעות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הקרקרים: מניחים את כל חומרי המתכון מלבד הקצח בקערה ומשהים ל-30 דקות (התערובת אמורה להיות מעט מימית).
- לאחר 30 דקות, בוחנים את סמיכות התערובת ומתקנים לפי הצורך: אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד 2 כפות מים ו-1 כפית שמן, אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים 1 כף קמח כוסמין מלא ו-1 כף שיבולת שועל וממתינים 10 דקות נוספות.
- משטחים את התערובת על התבנית בעזרת מרית לעובי 1/2 ס”מ, מפזרים מעל את הקצח ואופים כ-30 דקות עד השחמה. מצננים על גבי רשת ושוברים לקרקרים.
- מכינים את קרם השקדים: מסננים את השקדים ומעבירים את כל המרכיבים הנותרים לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים למרקם חלק וקרמי.
- שמים כפית גדושה של הקרם בין כל שני קרקרים ועורמים אחד על גבי השני, עד שנוצר מגדל קרקרים קטן. מגישים עם פירות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
החצי כוס מים בקרם מיותרת