סנו רקע

קרפצ’יו חציל חגיגי

קרפצ'ו חציל חגיגי, כי בחג הקרוב בא לנו לגוון עם החציל בטחינה הקלאסי שכולם מכירים. נסו את המתכון הזה כי הוא פשוט ישדרג לכם את הארוחה!
קרפצ'ו חציל חגיגי, כי בחג הקרוב בא לנו לגוון עם החציל בטחינה הקלאסי שכולם מכירים. נסו את המתכון הזה כי הוא פשוט ישדרג לכם את הארוחה!
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.7 קק״ל 902.9 קק״ל
    פחמימות 15.7 גרם 62.8 גרם
    שומן 16.6 גרם 66.5 גרם
    נתרן 14707.8 מ״ג 58831.1 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 23.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרם
    כולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    סידן 33.0 מ״ג 132.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 450.7 מ״ג 1802.9 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.7 קק״ל 902.9 קק״ל
    פחמימות 15.7 גרם 62.8 גרם
    שומן 16.6 גרם 66.5 גרם
    נתרן 14707.8 מ״ג 58831.1 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 23.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרם
    כולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    סידן 33.0 מ״ג 132.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 450.7 מ״ג 1802.9 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מנות ראשונות
גיל אטלן
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חוצים חציל אחד לאורך, מפזרים מעל חצי כפית מלח וממתינים חצי שעה.
  2. לאחר ההמתנה סופגים את הנוזלים שהצטברו על החצי עם מגבות הפלא סנו סושי.

    קרפצ'יו חציל חגיגי3
    סופגים את הנוזלים עם מגבות הפלא סנו סושי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  3. חותכים את פנים החציל כמו בסרטון אלכסונים עמוקים.
  4. בכל חצי חציל שמים בחריצים 4 שיני שום, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ואפשר גם קצת צ׳ילי.
  5. הופכים את החצילים, מחוררים עם מזלג את החלק החיצוני (״העור״), ומכניסים לאפייה ל45 דקות על 200°.
  6. לאחר האפייה מקלפים את ״העור״, ומוציאים את פנים החציל יחד עם השום, ומועכים לקבלת מרקם אחיד.
  7. ממשיכים לטיגון הבצל, לאחר שיתרכך מוסיפים את תערובת החציל, ולאחר 2 דקות מוסיפים את העגבניות.
  8. מבשלים כמה דקות עם מכסה סגור עד שהעגבניות יתרככו.
  9. מעבירים לצלחת, אליה מוסיפים את הפטרוזיליה, כפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון.
  10. מערבבים ומסדרים בצלחת, ומעל מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, בולגרית וצנוברים קלויים.
קרפצ'יו חציל חגיגי1
קרפצ’יו חציל חגיגי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות