קרפצ’יו חציל חגיגי
קרפצ'ו חציל חגיגי, כי בחג הקרוב בא לנו לגוון עם החציל בטחינה הקלאסי שכולם מכירים. נסו את המתכון הזה כי הוא פשוט ישדרג לכם את הארוחה!
קרפצ'ו חציל חגיגי, כי בחג הקרוב בא לנו לגוון עם החציל בטחינה הקלאסי שכולם מכירים. נסו את המתכון הזה כי הוא פשוט ישדרג לכם את הארוחה!
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.7 קק״ל 902.9 קק״לפחמימות 15.7 גרם 62.8 גרםשומן 16.6 גרם 66.5 גרםנתרן 14707.8 מ״ג 58831.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסידן 33.0 מ״ג 132.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 450.7 מ״ג 1802.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות226
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.7 קק״ל 902.9 קק״לפחמימות 15.7 גרם 62.8 גרםשומן 16.6 גרם 66.5 גרםנתרן 14707.8 מ״ג 58831.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.9 גרםכולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסידן 33.0 מ״ג 132.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 450.7 מ״ג 1802.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 226 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל בינוני
-
8 שיני שום
-
1/2 בצל גדול
-
10 עגבניות שרי בינוניותחצויות
-
1/2 לימון בינוני
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
50 גרם גבינה בולגרית
-
1/4 כוס צנוברים קלויים
-
3/4 כוס מלח דק
-
4 כפות שמן זית
אופן הכנה
- חוצים חציל אחד לאורך, מפזרים מעל חצי כפית מלח וממתינים חצי שעה.
- לאחר ההמתנה סופגים את הנוזלים שהצטברו על החצי עם מגבות הפלא סנו סושי.
- חותכים את פנים החציל כמו בסרטון אלכסונים עמוקים.
- בכל חצי חציל שמים בחריצים 4 שיני שום, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ואפשר גם קצת צ׳ילי.
- הופכים את החצילים, מחוררים עם מזלג את החלק החיצוני (״העור״), ומכניסים לאפייה ל45 דקות על 200°.
- לאחר האפייה מקלפים את ״העור״, ומוציאים את פנים החציל יחד עם השום, ומועכים לקבלת מרקם אחיד.
- ממשיכים לטיגון הבצל, לאחר שיתרכך מוסיפים את תערובת החציל, ולאחר 2 דקות מוסיפים את העגבניות.
- מבשלים כמה דקות עם מכסה סגור עד שהעגבניות יתרככו.
- מעבירים לצלחת, אליה מוסיפים את הפטרוזיליה, כפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון.
- מערבבים ומסדרים בצלחת, ומעל מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, בולגרית וצנוברים קלויים.
אופן הכנה
- חוצים חציל אחד לאורך, מפזרים מעל חצי כפית מלח וממתינים חצי שעה.
- לאחר ההמתנה סופגים את הנוזלים שהצטברו על החצי עם מגבות הפלא סנו סושי.
- חותכים את פנים החציל כמו בסרטון אלכסונים עמוקים.
- בכל חצי חציל שמים בחריצים 4 שיני שום, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ואפשר גם קצת צ׳ילי.
- הופכים את החצילים, מחוררים עם מזלג את החלק החיצוני (״העור״), ומכניסים לאפייה ל45 דקות על 200°.
- לאחר האפייה מקלפים את ״העור״, ומוציאים את פנים החציל יחד עם השום, ומועכים לקבלת מרקם אחיד.
- ממשיכים לטיגון הבצל, לאחר שיתרכך מוסיפים את תערובת החציל, ולאחר 2 דקות מוסיפים את העגבניות.
- מבשלים כמה דקות עם מכסה סגור עד שהעגבניות יתרככו.
- מעבירים לצלחת, אליה מוסיפים את הפטרוזיליה, כפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון.
- מערבבים ומסדרים בצלחת, ומעל מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, בולגרית וצנוברים קלויים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן