ריזוטו זעפרן ופטריות
אחת המנות הכי מפורסמות במטבח האיטלקי היא ריזוטו, תבשיל אורז ריחני ומנחם עם ירקות. נוי מיארה מכינה ריזוטו זעפרן ופטריות שאי אפשר להפסיק לאכול
אחת המנות הכי מפורסמות במטבח האיטלקי היא ריזוטו, תבשיל אורז ריחני ומנחם עם ירקות. נוי מיארה מכינה ריזוטו זעפרן ופטריות שאי אפשר להפסיק לאכול
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.4 קק״ל 1622.2 קק״לפחמימות 5.4 גרם 32.6 גרםשומן 24.9 גרם 149.4 גרםנתרן 519.4 מ״ג 3116.2 מ״גחלבון 2.1 גרם 12.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 13.7 גרם 82.1 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 64.5 מ״גסידן 14.1 מ״ג 84.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 59.1 מ״ג 354.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות270
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.4 קק״ל 1622.2 קק״לפחמימות 5.4 גרם 32.6 גרםשומן 24.9 גרם 149.4 גרםנתרן 519.4 מ״ג 3116.2 מ״גחלבון 2.1 גרם 12.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.3 גרםשומן רווי 13.7 גרם 82.1 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 64.5 מ״גסידן 14.1 מ״ג 84.5 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 59.1 מ״ג 354.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
3 גבעולי עלי סלרי
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
1 שקית אורז ריזוטובטעם זעפרן
-
5 כוסות מים
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
30 גרם חמאה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף גדושה אבקת מרק בצל
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל, הפטריות ועלי הסלרי.
- מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הפטריות ועלי הסלרי ומטגנים 2 דקות.
- קוצצים דק את הצ’ילי החריף ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה.
- מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהנוזל התאדה כמעט לחלוטין.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
- מתחילים להוסיף את המים בהדרגה: מוסיפים בכל פעם כוס מים אחת ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. ממשיכים כך עם יתר כוסות המים תוך ערבוב מתמיד, עד שהאורז מוכן.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות.
- מוסיפים את החמאה, המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק בצל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים חם.
מתכון: נוי מיארה
בשיתוף רמי לוי
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל, הפטריות ועלי הסלרי.
- מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הפטריות ועלי הסלרי ומטגנים 2 דקות.
- קוצצים דק את הצ’ילי החריף ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה.
- מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהנוזל התאדה כמעט לחלוטין.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
- מתחילים להוסיף את המים בהדרגה: מוסיפים בכל פעם כוס מים אחת ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. ממשיכים כך עם יתר כוסות המים תוך ערבוב מתמיד, עד שהאורז מוכן.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות.
- מוסיפים את החמאה, המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק בצל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים חם.
מתכון: נוי מיארה
בשיתוף רמי לוי
הערות
- אפשר לקשט את המנה בפטריות מטוגנות, טבעות צ'ילי חריף ובצל ירוק
הערות
- אפשר לקשט את המנה בפטריות מטוגנות, טבעות צ'ילי חריף ובצל ירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן