שוברים צום בבריאות: עוגת בננות, שוקולד וקוקוס מקמח כוסמין מלא
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2995.5 קק״ל 2995.5 קק״לפחמימות 283.8 גרם 283.8 גרםשומן 182.0 גרם 182.0 גרםנתרן 1351.1 מ״ג 1351.1 מ״גחלבון 68.7 גרם 68.7 גרםסיבים תזונתיים 42.0 גרם 42.0 גרםשומן רווי 52.0 גרם 52.0 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 404.7 מ״ג 404.7 מ״גברזל 20.2 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 3068.6 מ״ג 3068.6 מ״גאבץ 11.4 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2996
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2995.5 קק״ל 2995.5 קק״לפחמימות 283.8 גרם 283.8 גרםשומן 182.0 גרם 182.0 גרםנתרן 1351.1 מ״ג 1351.1 מ״גחלבון 68.7 גרם 68.7 גרםסיבים תזונתיים 42.0 גרם 42.0 גרםשומן רווי 52.0 גרם 52.0 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 404.7 מ״ג 404.7 מ״גברזל 20.2 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 3068.6 מ״ג 3068.6 מ״גאבץ 11.4 מ״ג 11.4 מ״גסגור
יום כיפור הוא יום מיוחד עבורי. למרות שאני לא צמה, השקט והרוגע שמלווים את היממה הזו, מביאים איתם זמן להתכנסות פנימה ולחשבון נפש פרטי. יש משהו מאוד נכון ונעים בהדממה של כל הסביבה למשך יום בשנה.
אז נכון שאנחנו גם ככה בתקופה לא שגרתית, שלא לומר משוגעת… וכבר הדמימו לנו חלק גדול מהעולם ומהמדינה. בכל זאת, יום כיפור דורש התייחסות מיוחדת. ואיזו התייחסות יכולה להיות יותר מיוחדת מאוכל טעים ומשמח לפני ואחרי הצום?
אצלנו בעלי הוא הצדיק המשפחתי, שצם בשביל כולם. בתמורה הוא מקבל 25 שעות של שקט וארוחות מפנקות משני צידי הצום. כל ארוחה כזו חייבת להסתיים בעוגה בחושה, שהיא הדבר הכי כייפי שיכול להיות.
עוגות בחושות הן פשוט גאוניות בעיניי – מינימום מאמץ ומקסימום תגמול. מה שנקרא החזר השקעה משתלם במיוחד. והאפשרויות הן בלתי מוגבלות. הפעם הלכתי על השילוב הקלאסי של בננה עם שוקולד, שהוא תמיד מנצח, אבל הוספתי גם קוקוס וקיבלתי שילוש קדוש. לא ייאמן כמה שהקוקוס משדרג את כל האירוע הזה.
ברור שחוץ מזה, השתמשתי בקמח כוסמין מלא ובשמן זית – וקיבלנו עוגה בגרסה בריאה, אבל בטעם מפנק ומושחת במיוחד. מי אמר שעוגות מקמח מלא הן לא הדבר האמיתי? באמת שלא חסר בה כלום!
מבטיחה לכם שהעוגה הזו הולכת לככב אצלכם כל החורף. שיהיה לכם גמר חתימה טובה (וטעימה).
טיפ בריא:
כשהבננות מתחילות להיות “דבש” זה בדיוק הזמן להכניס אותן למקפיא, ולהשתמש בהן כשרוצים להכין עוגות, עוגיות וקינוחים. אפשר להקפיא אותן שלמות, חתוכות או כבר מרוסקות. ככל שהבננה בשלה יותר – היא מתוקה יותר, ואנחנו יכולים לחסוך מכמות הסוכר במתכון.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2996 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 בננות בינוניותכמה שיותר בשלות
-
1/2 כוס סוכר קוקוסאו סוכר קנים
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניללא חובה
-
1/2 כוס חלב סויהאו חלב שקדים ללא סוכר
-
1 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
-
1/2 כוס קוקוס טחון
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
0.33 כוס שוקולד צ’יפסרצוי שוקולד צ'יפס עם כמה שיותר אחוזי מוצקי קקאו + 2 כפות לקישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מקלפים את הבננות ומניחים אותן בתוך קערת ערבוב גדולה. מרסקים את הבננות בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית. מוסיפים את הסוכר ואת שמן הזית ומערבבים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הביצים ואת חלב הסויה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המרכיבים היבשים: קמח כוסמין, קוקוס, אבקת אפייה ומלח. מערבבים כמה שפחות (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה). מוסיפים 1/3 כוס שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות לפיזור בבלילה.
- מרפדים תבנית לחם / אינגליש קייק רחבה (לא חד פעמית, הן קטנות מדי) בנייר אפייה או משמנים במעט שמן זית וזורים 2 כפות קוקוס על התחתית ועל הדפנות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את שתי הכפות הנותרות של השוקולד צ’יפס. אפשר לקשט גם בפרוסות בננה וקוקוס.
- אופים כ-50 דקות בתנור החם, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים ומצננים כעשר דקות. מחלצים מהתבנית ומאפשרים לעוגה להצטנן לגמרי.
- שומרים במקרר. אפשר לחמם מעט לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מקלפים את הבננות ומניחים אותן בתוך קערת ערבוב גדולה. מרסקים את הבננות בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית. מוסיפים את הסוכר ואת שמן הזית ומערבבים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הביצים ואת חלב הסויה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המרכיבים היבשים: קמח כוסמין, קוקוס, אבקת אפייה ומלח. מערבבים כמה שפחות (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה). מוסיפים 1/3 כוס שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות לפיזור בבלילה.
- מרפדים תבנית לחם / אינגליש קייק רחבה (לא חד פעמית, הן קטנות מדי) בנייר אפייה או משמנים במעט שמן זית וזורים 2 כפות קוקוס על התחתית ועל הדפנות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את שתי הכפות הנותרות של השוקולד צ’יפס. אפשר לקשט גם בפרוסות בננה וקוקוס.
- אופים כ-50 דקות בתנור החם, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים ומצננים כעשר דקות. מחלצים מהתבנית ומאפשרים לעוגה להצטנן לגמרי.
- שומרים במקרר. אפשר לחמם מעט לפני ההגשה.
תגובות (8)
עוגה מאוד מושלמת??
הי,נשמע טוב האם אפשר להחליף את החלב סויה/ שקדים בחלב קוקוס? רעיון אחר אם אין
כן, זה אפשרי.
הי נשמע מעולה! אפשר להמיר את סוכר הקוקוס/קנים במייפל/סילן? רק להפעם…רוצה להכין ואין לי זמין כרגע…. אגב אפשר גםלהכין בתבניות של מאפינס?
כן לשתי השאלות ((: בהצלחה!
תודה! מה מהם עדיף? מייפל סילן או סוכר רגיל? וכמה? המון תודה
זה עניין של טעם אישי. למייפל יש טעם המחייד אותו וגך גם לסילאן (למרות שהטעם לא מאד יורגש בתוצאה הסופית).
איזה יופי, ג’ני! חתימה טובה ושנה נהדרת!