שיפודי סלמון בניחוח אסיאתי לצד ירוקים מוקפצים
אם כבר שבעתם משיפודי עוף ושיפודי אנטריקוט, זה הזמן להתחדש במתכון של אהרוני - שיפודי סלמון בניחוח אסיאתי עם ירקות ירוקים מוקפצים ברוטב סויה
אם כבר שבעתם משיפודי עוף ושיפודי אנטריקוט, זה הזמן להתחדש במתכון של אהרוני - שיפודי סלמון בניחוח אסיאתי עם ירקות ירוקים מוקפצים ברוטב סויה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 120.4 קק״ל 1204.5 קק״לפחמימות 7.5 גרם 74.6 גרםשומן 3.3 גרם 33.1 גרםנתרן 261.7 מ״ג 2616.8 מ״גחלבון 12.4 גרם 124.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.4 מ״ג 334.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 154.9 מ״ג 1549.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות120
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 120.4 קק״ל 1204.5 קק״לפחמימות 7.5 גרם 74.6 גרםשומן 3.3 גרם 33.1 גרםנתרן 261.7 מ״ג 2616.8 מ״גחלבון 12.4 גרם 124.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 32.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.4 מ״ג 334.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 154.9 מ״ג 1549.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 120 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פילה דג סלמון
משרה
-
2 שיני שום
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 כפות רוטב סויה
-
3 כפות רוטב סויה מתוקה
-
1 כף דבש
-
3 כפות מיץ ליים
ירקות מוקפצים
-
1 חבילה שעועית ירוקה קפואה
-
1 חבילה עלי תרד
-
1 בצל סגול בינוני
-
2 שיני שום
-
1 כפית קליפת לימון
-
4 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את תערובת המשרה: כותשים את שיני השום וקוצצים דק את הג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה
- מסירים את העור מהסלמון, חותכים את הפילה לקוביות בגודל 1 ס”מ ומשרים את הקוביות במשרה לפחות שעה.
- משפדים את קוביות הדג על שיפודי עץ.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. מתיזים מעט שמן במחבת וצולים קלות את השיפודים מכל הצדדים.
- מכינים את הירקות: שוטפים את השעועית במי ברז.
- קוצצים דק את הבצל והשום, מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים קלות את שניהם.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים כדקה.
- קוצצים גס את התרד ומוסיפים אותו למחבת.
- מוסיפים 2 כפות ממשרה הדגים, גרידת לימון ומיץ לימון, מקפיצים במשך דקה ומעבירים לכלי הגשה.
- מגישים את השיפודים לצד הירוקים.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת המשרה: כותשים את שיני השום וקוצצים דק את הג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה
- מסירים את העור מהסלמון, חותכים את הפילה לקוביות בגודל 1 ס”מ ומשרים את הקוביות במשרה לפחות שעה.
- משפדים את קוביות הדג על שיפודי עץ.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. מתיזים מעט שמן במחבת וצולים קלות את השיפודים מכל הצדדים.
- מכינים את הירקות: שוטפים את השעועית במי ברז.
- קוצצים דק את הבצל והשום, מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים קלות את שניהם.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים כדקה.
- קוצצים גס את התרד ומוסיפים אותו למחבת.
- מוסיפים 2 כפות ממשרה הדגים, גרידת לימון ומיץ לימון, מקפיצים במשך דקה ומעבירים לכלי הגשה.
- מגישים את השיפודים לצד הירוקים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
שלום, רציתי לדעת האם אפשר להשרות את הדג עם כל המשרה ביחד ואח”כ לאפות אותו בתנור כשהוא כבר על השיפוד ללא הירקות
אפשר לאפות בתנור, אך לשים לב שהשיפודים לא נשרפים.
הי, אפשר להשתמש בטריאקי במקום הסויה המתוקה ואם כן להוסיף את הדבש?
כן, אפשר להחליף את הסויה המתוקה ברוטב טריאקי ולוותר על הדבש.