-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1544.7 קק״ל 3089.4 קק״לפחמימות 202.8 גרם 405.7 גרםשומן 65.5 גרם 130.9 גרםנתרן 2045.1 מ״ג 4090.1 מ״גחלבון 33.9 גרם 67.8 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 19.5 גרםשומן רווי 5.5 גרם 11.1 גרםכולסטרול 126.6 מ״ג 253.2 מ״גסידן 59.8 מ״ג 119.7 מ״גברזל 5.1 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 361.7 מ״ג 723.4 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות1545
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1544.7 קק״ל 3089.4 קק״לפחמימות 202.8 גרם 405.7 גרםשומן 65.5 גרם 130.9 גרםנתרן 2045.1 מ״ג 4090.1 מ״גחלבון 33.9 גרם 67.8 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 19.5 גרםשומן רווי 5.5 גרם 11.1 גרםכולסטרול 126.6 מ״ג 253.2 מ״גסידן 59.8 מ״ג 119.7 מ״גברזל 5.1 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 361.7 מ״ג 723.4 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״גסגור
את החלות הרכות והאווריריות האלה לימדתי את אלין להכין כשהייתה קטנה, מאז הן מככבות בבית בכל יום שישי. אנחנו אוהבות חלות פשוטות בצורת צמה, אבל אפשר להכין אותן בכל סוג קליעה שאוהבים. הכי טעים לטבול אותן ברוטב האדום של הדג או ברטבים של תבשילים שונים. להפרשת חלה אני מכינה חלות על בסיס 2 ק”ג קמח.
מרכיבים 8 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1545 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלות
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 1/2 כפות סוכר לבן
-
1 כוס מים פושריםאולי קצת פחות
-
1/2 כף מלח דקאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט מים ומלח, ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה-שתיים, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (לשתי חלות של שלוש רצועות).
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומגלגלים כל כדור בצק לרצועה באורך כ-15 ס”מ.
- קולעים חלות בצורת צמה משלוש רצועות (או כל סגנון קליעה אחר), מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20-25 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות בעדינות בביצה.
- מפזרים שומשום, ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט מים ומלח, ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה-שתיים, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (לשתי חלות של שלוש רצועות).
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומגלגלים כל כדור בצק לרצועה באורך כ-15 ס”מ.
- קולעים חלות בצורת צמה משלוש רצועות (או כל סגנון קליעה אחר), מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20-25 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות בעדינות בביצה.
- מפזרים שומשום, ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
היי צפיתי בתוכנית וראיתי שלבלילה אלין הוסיפה ביצה אבל במתכון הרשום לעיל לא רשום הוספת הביצה לבלילת הבצק.
היי, אפשר עם או בלי ביצה
הבצק לא תפח כלל עשיתי הכול לפי הוראות הכנה וכמויות אבל גם בתמונה של הכתבה החלות לא נראות טוב ותפוחות עשיתי טעות שעשיתי את המתכון הזה ויותר מידי שמן צריך בכמויות שזה לא הכרחי …
היי ים, כפי שניתן לראות בתמונה, החלות לא מאוד תפוחות. מצטערים לקרוא שלא יצא מוצלח. יש לנו מתכונים רבים של חלות באתר, את מוזמנת למצוא מתכון שיתאים לך יותר, כמו המתכון הזה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%9B%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%97%D7%92-%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%A8-%D7%97%D7%92%D7%99%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A8%D7%9B%D7%94/