
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, בקערת מעבד מזון נינג’ה עם להב לישת הבצק ומעבדים בתכנית MIX עד שנוצר בצק אחיד ורך. בסיום התכנית מפעילים אותה שוב.
מפעילים תוכנית MIX ליצירת בצק אחיד וחלק. צילום: אפיק גבאי - מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד בתכנית MIX. מעבירים את כדור הבצק על משטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנחש ארוך, וקולים צמה משלושת הנחשים. מחברים את קצוות הצמה לכדי חלה עגולה ומהדקים את התפר. מעבירים את החלה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למרכז החלה כלי עמיד לחום שימנע מהבצק לתפוח ולסגור את החור שבמרכז. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
שמים במרכז הצמה כלי חסין חום. צילום: אפיק גבאי - מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את החלה בתערובת של ביצה ומים ומפזרים תוספות לפי הטעם למראה חגיגי.
- אופים את החלה כ-25 דקות, או עד שהיא תופחת ומזהיבה.
- במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם החלה למכשיר.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הכלי שבמרכז החלה בדבש ומגישים.
חלת כתר חגיגית. צילום: אפיק גבאי
לאתר המוצרים של NINJA היכנסו ל- > https://sarig.com/ninja
בשיתוף עם Ninja
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
820.0
קק״ל
820.0
קק״ל
פחמימות
55.6
גרם
55.6
גרם
שומן
55.8
גרם
55.8
גרם
נתרן
3533.9
מ״ג
3533.9
מ״ג
חלבון
23.1
גרם
23.1
גרם
סיבים תזונתיים
5.1
גרם
5.1
גרם
שומן רווי
7.8
גרם
7.8
גרם
כולסטרול
590.8
מ״ג
590.8
מ״ג
סידן
84.4
מ״ג
84.4
מ״ג
ברזל
4.1
מ״ג
4.1
מ״ג
אשלגן
252.3
מ״ג
252.3
מ״ג
אבץ
2.6
מ״ג
2.6
מ״ג
תגובות (0)