שניצל ברוטב או מה עושים עם השניצל שנשאר מאתמול?
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 233.7 קק״ל 934.7 קק״לפחמימות 24.9 גרם 99.8 גרםשומן 10.6 גרם 42.6 גרםנתרן 1787.5 מ״ג 7150.0 מ״גחלבון 7.3 גרם 29.2 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.9 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 35.5 מ״ג 141.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 339.4 מ״ג 1357.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות234
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 233.7 קק״ל 934.7 קק״לפחמימות 24.9 גרם 99.8 גרםשומן 10.6 גרם 42.6 גרםנתרן 1787.5 מ״ג 7150.0 מ״גחלבון 7.3 גרם 29.2 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.9 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 35.5 מ״ג 141.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 339.4 מ״ג 1357.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
אתם בטח רואים את שם המתכון ותוהים לעצמכם מי המוזר שחשב על רעיון כזה? הרי שניצל, כל מהותו היא קריספיות אין סופית, קראנצ’יות! וזה מה שמעיד עליו, בין היתר, אם הוא שניצל טוב.
בכל חיי פגשתי עוד בחורה אחת, חוץ מאחותי שאוכלים אצלה בבית שניצל ברוטב. כנראה שזו המצאה של מספר אימהות בודדות, המצאה שהיא באמת ממש נשמעת מוזר על פנייה, אבל היא פשוט מעולה.
יכול להיות שהכל התחיל אי שם בגלל ילד מפונק שלא רצה לאכול את השניצל מהמקרר שטוגן אתמול ואימא יצירתית במיוחד החלה במלאכה, סיפרה לחברותיה וכך נולד לו השניצל ברוטב. יכול להיות. בין אם מדובר באלתור או בכוונת תחילה. אני מתה על המנה הזו.
זו לא חווית השניצל הרגילה שאתם מצפים לה אבל זו חוויה לא פחות טובה. משהו בכניסה של השניצלים לרוטב הופך את זה לסיר מנחם ואתם עוד תצטערו על זה שלא הכרתם את המתכון הזה קודם.
ככה אני גדלתי, בבית שמכין גם שניצלים רגילים, מטוגנים וגם שניצלים ברוטב. מאז שאלכס ואני ביחד, הוא מבקש שאני אכין את זה לעתים קרובות וזה אחד המאכלים שאני הכי נהנית להכין לחברים. למה? כי אף אחד לא מכיר את זה, כולם עושים פרצוף בהתחלה ואז יושבים בדממה כשהם מקבלים את הצלחת ומתחילים לאכול.
המתכון הזה מתחיל בהכנת שניצלים כמו שכולנו יודעים ומכירים, כמובן שאפשר להשתמש גם בשניצלים שנשארו מאתמול.
מצורף גם מתכון לשניצלים שלנו, אבל אתם לגמרי מוזמנים להשתמש במתכון שאתם אוהבים ומכירים בבית שלכם ורק להכניס אותם בסיום לתוך הרוטב.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 234 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שניצלים
-
500 גרם שניצל עוף טרי פרוס דק
-
1 ביצה L
-
100 גרם פירורי לחם
-
1 1/2 כפות שומשום
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
3 שיני שוםקלופות חתוכות לחצי
-
4 גבעולי כוסברהשטופים
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
- טורפים את הביצה בקערה עמוקה עם 1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס. שמים בקערה את חזה העוף (החתוך לשניצלים) ומערבבים היטב, אני מעדיפה עם הידיים.
- בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום והתבלינים - טועמים שהתערובת מתובלת היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
- מצפים את השניצלים בתערובת פירורי הלחם ומטגנים (אפשר לטגן בשמן עמוק או לחלופין להכניס לאפייה בתנור. (שמן עמוק - מחממים מחבת עם שמן קנולה, כשהשמן חם מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מוזהבים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. תנור - מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים במעט שמן זית ומסדרים עליו את השניצלים. מזלפים מעט שמן זית על השניצלים ואופים כ-4-5 דקות מכל צד. תלוי בעובי השניצל.
- לרוטב- בסיר/מחבת רחב/ה ועמוק/ה שמים את שמן הזית, השום, הגמבה וגבעולי הכוסברה. מטגנים קלות מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים מלבד המלח ומערבבים. שופכים את המים הרותחים, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מביאים את הסיר לרתיחה ונותנים לנוזלים להצטמצם מעט.
- מבשלים את הרוטב בערך 10-15 דקות, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
- מנערים מעט את השניצלים המוכנים מפירורי הלחם ומוסיפים לרוטב, בעזרת כף מסדרים את השניצלים כך שהרוטב יעטוף אותם. מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
- ניתן להגיש עם איזו תוספת שרק תרצו, פתיתים, אטריות, אורז או סתם בתוך חלה של שבת. (אצלנו בבית נהוג לאכול שניצלים ברוטב עם אטריות דקיקות).
אופן הכנה:
- טורפים את הביצה בקערה עמוקה עם 1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס. שמים בקערה את חזה העוף (החתוך לשניצלים) ומערבבים היטב, אני מעדיפה עם הידיים.
- בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום והתבלינים - טועמים שהתערובת מתובלת היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
- מצפים את השניצלים בתערובת פירורי הלחם ומטגנים (אפשר לטגן בשמן עמוק או לחלופין להכניס לאפייה בתנור. (שמן עמוק - מחממים מחבת עם שמן קנולה, כשהשמן חם מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מוזהבים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. תנור - מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים במעט שמן זית ומסדרים עליו את השניצלים. מזלפים מעט שמן זית על השניצלים ואופים כ-4-5 דקות מכל צד. תלוי בעובי השניצל.
- לרוטב- בסיר/מחבת רחב/ה ועמוק/ה שמים את שמן הזית, השום, הגמבה וגבעולי הכוסברה. מטגנים קלות מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים מלבד המלח ומערבבים. שופכים את המים הרותחים, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מביאים את הסיר לרתיחה ונותנים לנוזלים להצטמצם מעט.
- מבשלים את הרוטב בערך 10-15 דקות, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
- מנערים מעט את השניצלים המוכנים מפירורי הלחם ומוסיפים לרוטב, בעזרת כף מסדרים את השניצלים כך שהרוטב יעטוף אותם. מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
- ניתן להגיש עם איזו תוספת שרק תרצו, פתיתים, אטריות, אורז או סתם בתוך חלה של שבת. (אצלנו בבית נהוג לאכול שניצלים ברוטב עם אטריות דקיקות).
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
שאלה:הכנתי שניצלים בתנור והם התייבשו אז איך אפשר להציל אותם כי אי אפשר לאכול אותם ככה זה או לזרוק או שתעזרו לי עם הצעה איך להחיות אותם על ידי מתכון טוב תודה
היי יעל, אין אפשרות “להחיות אותם” אם הם אינם אכילים מבחינתך אז אל תאכלי. אם כן, תכניסי לסנדוויץ’ עם רטבים ממרחים וירקות שאת אוהבת ובתאבון!