תירס מקסיקני בחמאה וצ’ילי

מתכון של תירס מקסיקני משגע ומשוגע! פלחי תירס ברוטב חמאה וצ'ילי מתוק עם פרמזן וכוסברה - ביס מעולה עם מטבל מושלם
מתכון של תירס מקסיקני משגע ומשוגע! פלחי תירס ברוטב חמאה וצ'ילי מתוק עם פרמזן וכוסברה - ביס מעולה עם מטבל מושלם
  • בתיה שורק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    401
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.6 קק״ל 1201.9 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 132.4 גרם
    סוכר 0.9 גרם 2.8 גרם
    שומן 24.4 גרם 73.3 גרם
    נתרן 400.1 מ״ג 1200.4 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 32.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 11.1 גרם 33.4 גרם
    כולסטרול 51.6 מ״ג 154.9 מ״ג
    סידן 198.0 מ״ג 594.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 22.0 מ״ג 66.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    401
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.6 קק״ל 1201.9 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 132.4 גרם
    סוכר 0.9 גרם 2.8 גרם
    שומן 24.4 גרם 73.3 גרם
    נתרן 400.1 מ״ג 1200.4 מ״ג
    חלבון 10.7 גרם 32.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 11.1 גרם 33.4 גרם
    כולסטרול 51.6 מ״ג 154.9 מ״ג
    סידן 198.0 מ״ג 594.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 22.0 מ״ג 66.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קטניות וחיטה
בתיה שורק
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. פורסים את קלחי התירס לפרוסות בעובי של כ-2 ס”מ.
  2. במים רותחים עם כפית מלח, מבשלים את קלחי התירס 3 דקות, לריכוך קל.
  3. מסננים ומעבירים לקערה.
  4. מערבבים חמאה עם רוטב צ’ילי, מחממים במיקרוגל בפולסים של 5 שניות כל פעם עד שהחמאה נמסה לגמרי, מערבבים היטב.
  5. מוזגים על גבי קלחי התירס, ומערבבים היטב כך שהחמאה מכסה את כל הקלחים.
  6. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים פרמזן.
  7. מסדרים אחד ליד השני את קלחי התירס (על גבי הפרמזן), אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהקלחים מזהיבים וקריספים.
  8. מערבבים את כל מרכיבי המטבל בקערה.
  9. מוציאים את קלחי התירס מהתנור, מפזרים מעל עוד פרמזן ומעט כוסברה ומגישים עם המטבל. בתיאבון.
תירס מקסיקני בחמאה וצ'ילי
תירס מקסיקני בחמאה וצ’ילי. צילום: בתיה שורק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות