תענוג קריר לקיץ – עוגת גלידה ריסס
בימים החמים אין משהו טעים ומרענן יותר מאשר עוגת גלידה. תוסיפו לה ציפוי שוקולד מפנק, וחמאת בוטנים, ותקבלו עוגת גלידה ריסס שלא תפסיקו לאכול
בימים החמים אין משהו טעים ומרענן יותר מאשר עוגת גלידה. תוסיפו לה ציפוי שוקולד מפנק, וחמאת בוטנים, ותקבלו עוגת גלידה ריסס שלא תפסיקו לאכול
- בתיה שורק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4709.7 קק״ל 4709.7 קק״לפחמימות 253.5 גרם 253.5 גרםשומן 374.8 גרם 374.8 גרםנתרן 884.0 מ״ג 884.0 מ״גחלבון 73.0 גרם 73.0 גרםסיבים תזונתיים 29.6 גרם 29.6 גרםשומן רווי 184.9 גרם 184.9 גרםכולסטרול 69.0 מ״ג 69.0 מ״גסידן 162.0 מ״ג 162.0 מ״גברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 1838.5 מ״ג 1838.5 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות4710
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4709.7 קק״ל 4709.7 קק״לפחמימות 253.5 גרם 253.5 גרםשומן 374.8 גרם 374.8 גרםנתרן 884.0 מ״ג 884.0 מ״גחלבון 73.0 גרם 73.0 גרםסיבים תזונתיים 29.6 גרם 29.6 גרםשומן רווי 184.9 גרם 184.9 גרםכולסטרול 69.0 מ״ג 69.0 מ״גסידן 162.0 מ״ג 162.0 מ״גברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 1838.5 מ״ג 1838.5 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 4710 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית וציפוי שוקולד
-
150 גרם שוקולד מרירקצוץ גס
-
100 גרם שוקולד חלבקצוץ גס
-
2 כפיות שמן קנולה
גלידה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 חלב מרוכז פחית
-
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
תוספות
-
50 גרם בוטנים טבעיים
-
100 גרם שוקולד חלבקצוץ גס
קישוט
-
1 כף חמאת בוטנים חלקה
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עד להמסה מלאה, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- מניחים בתבנית אינגליש קייק נייר אפייה, ויוצקים חצי מכמות השוקולד, ומשטחים לפיזור אחיד.
- מעבירים למקפיא (את השוקולד שנשאר שומרים בצד).
- מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם יוגורט רך, עוצרים, מוסיפים חלב מרוכז, מקציפים מעט, מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם יציב מאוד.
- יוצקים בתבנית על פני השוקולד, מפזרים בוטנים ושוקולד ובעדינות בעזרת כפית/סכין מפזרים מעט את התוספות, לא יותר מידי שלא ישקעו.
- מעבירים למקפיא להתייצבות.
- ממיסים את השוקולד הנותר בפולסים במיקרוגל, יוצקים על גבי הגלידה ומשטחים.
- מעבירים לשקית זילוף חמאת בוטנים, מציירים פסים לרוחב במרווחים של 2 ס”מ ובעזרת שיפוד/צ’ופסטיק “מושכים” 3 קווים מלמעלה למטה, הופכים את העוגה ואז שוב 3 קווים לצד השני.
- מחזירים למקפיא, עוגת הגלידה חייבת להתייצב לפחות ל-12 שעות.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עד להמסה מלאה, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- מניחים בתבנית אינגליש קייק נייר אפייה, ויוצקים חצי מכמות השוקולד, ומשטחים לפיזור אחיד.
- מעבירים למקפיא (את השוקולד שנשאר שומרים בצד).
- מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם יוגורט רך, עוצרים, מוסיפים חלב מרוכז, מקציפים מעט, מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם יציב מאוד.
- יוצקים בתבנית על פני השוקולד, מפזרים בוטנים ושוקולד ובעדינות בעזרת כפית/סכין מפזרים מעט את התוספות, לא יותר מידי שלא ישקעו.
- מעבירים למקפיא להתייצבות.
- ממיסים את השוקולד הנותר בפולסים במיקרוגל, יוצקים על גבי הגלידה ומשטחים.
- מעבירים לשקית זילוף חמאת בוטנים, מציירים פסים לרוחב במרווחים של 2 ס”מ ובעזרת שיפוד/צ’ופסטיק “מושכים” 3 קווים מלמעלה למטה, הופכים את העוגה ואז שוב 3 קווים לצד השני.
- מחזירים למקפיא, עוגת הגלידה חייבת להתייצב לפחות ל-12 שעות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הי. כמה שוקולד ממיסים לתחתית, וכמה נשאר לזילוף למעלה? לא ציינת את זה.
היי מירי, מחצית מהכמות לתחתית ומחצית מהכמות לציפוי.