תפוח אדמה מוקרם ממולא בכל טוב של קובי אדרי
תפוח אדמה מוקרם הוא הפתרון המושלם לארוחת ערב חמה ומנחמת! תפוח אדמה ממולא גבינות ופטריות כמו בשנות ה-80 אבל בקטע טוב. הדלקתם כבר את התנור?
תפוח אדמה מוקרם הוא הפתרון המושלם לארוחת ערב חמה ומנחמת! תפוח אדמה ממולא גבינות ופטריות כמו בשנות ה-80 אבל בקטע טוב. הדלקתם כבר את התנור?
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 581.3 קק״ל 2325.4 קק״לפחמימות 64.7 גרם 259.0 גרםשומן 28.5 גרם 114.1 גרםנתרן 183.8 מ״ג 735.4 מ״גחלבון 15.3 גרם 61.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרםשומן רווי 15.9 גרם 63.4 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 294.0 מ״גסידן 216.9 מ״ג 867.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 166.4 מ״ג 665.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות581
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 581.3 קק״ל 2325.4 קק״לפחמימות 64.7 גרם 259.0 גרםשומן 28.5 גרם 114.1 גרםנתרן 183.8 מ״ג 735.4 מ״גחלבון 15.3 גרם 61.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרםשומן רווי 15.9 גרם 63.4 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 294.0 מ״גסידן 216.9 מ״ג 867.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 166.4 מ״ג 665.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 581 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
4 תפוחי אדמה גדולים
מילוי
-
100גרם או 1 כוס גבינת מוצרלהמגורדת
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
1 בצל בינוני
-
1 כף שמן זית
-
50 גרם חמאה
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
קורט פפריקה מעושנתאו פפריקה מתוקה
הגשה
-
1 בצל ירוק בינוניחתוך לטבעות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים את תפוחי האדמה על הרשת הגלויה של התנור.
- אופים במשך 50-60 דקות, עד שקליפת תפוחי האדמה נשרפת מעט ותפוח האדמה רך.
- חוצים נייר אפייה חום ועוטפים איתו את תפוח האדמה בצורת סוכרייה.
- חותכים את תפוח האדמה לאורכו, לא עד הסוף, כדי שתפוח האדמה יישאר שלם למילוי.
- מרוקנים את תפוח האדמהץ מעבירים את תוכנו לתוך קערה, מועכים מעט עם מועך פירה.
- מכינים את המילוי: שמים במחבת על כיריים 20 גרם חמאה ומעט שמן זית.
- מוסיפים בצל חתוך לקוביות קטנות ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- שמים בקערת תפוח האדמה את תערובת המילוי.
- לאחר מכן מוסיפים את השמנת לבישול.
- מוסיפים את המוצרלה המגורדת ו-30 גרם חמאה.
- מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- ממלאים את תפוחי האדמה במילוי, מפזרים מעל מוצרלה ופפריקה מעושנת (אפשר להשתמש גם בפפריקה מתוקה).
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות, עד להשחמה.
- מפזרים בצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים את תפוחי האדמה על הרשת הגלויה של התנור.
- אופים במשך 50-60 דקות, עד שקליפת תפוחי האדמה נשרפת מעט ותפוח האדמה רך.
- חוצים נייר אפייה חום ועוטפים איתו את תפוח האדמה בצורת סוכרייה.
- חותכים את תפוח האדמה לאורכו, לא עד הסוף, כדי שתפוח האדמה יישאר שלם למילוי.
- מרוקנים את תפוח האדמהץ מעבירים את תוכנו לתוך קערה, מועכים מעט עם מועך פירה.
- מכינים את המילוי: שמים במחבת על כיריים 20 גרם חמאה ומעט שמן זית.
- מוסיפים בצל חתוך לקוביות קטנות ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- שמים בקערת תפוח האדמה את תערובת המילוי.
- לאחר מכן מוסיפים את השמנת לבישול.
- מוסיפים את המוצרלה המגורדת ו-30 גרם חמאה.
- מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- ממלאים את תפוחי האדמה במילוי, מפזרים מעל מוצרלה ופפריקה מעושנת (אפשר להשתמש גם בפפריקה מתוקה).
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות, עד להשחמה.
- מפזרים בצל ירוק ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
יצא נדיר וטעים בטירוףףף!!!
היי נועה, שמחים לשמוע!!!
הערכים התזונתיים מה זה רחוקים מהמציאות…
היי, הייתה טעות בחישוב הערכים התזונתיים של תפוח האדמה. תודה על עירור תשומת הלב – תוקן